Eldst i Watski TwoStar

Rudolf Ugelstad og Seilas-journalist Mikkel Thommessen er tomannsseilasens eldste deltakere, men de tror ikke alderen blir den største utfordringen i dagens seilas.

Publisert

Tilsammen er de to veteranene 131 år gamle. Dette er det andre Watski TwoStar de seiler sammen og de to var tidligere i sommer med på Seilmakeren Doublehanded.

Nå gleder Rudolf Ugelstad (68) og Mikkel Thommessen (63) seg til dagens regatta som de skal seile i Ugelstads Pronavia 38, «Solgang», en rask båt med LYS 1.32. De tror den største utfordringen blir å treffe kursen på den første leggen til Arendal. Et værrutingsprogram som bare viser optimal vind, sier det vil lønne seg å stikke til havs, men strømprognosene kan tyde på at den optimale kursen vil ligge nærmere land. Utfrdringen blir å finne den optimale ruten.

Når «Solgang» starter regattaen kl 21.00 i kveld er det spådd frisk bris til liten kulig. Først på morgensiden, når båtene har passert Langesundsfjorden kan man vente at vinden løyer noe.

Forholdene med frisk vind rundt hele banen vil passe «Solgang» bra. Den er en rask bidevindsbåt og designeren Christian Stimson har også stor tro på båtens unnavindspotensiale. Ugelstad har skiftet fra baugspryt og asymmetrisk forseil til symmetriske spinnakere denne sesongen, klok av skade etter at båten ble hengende etter på lensen fra Arendal til Marstrand i fjorårets seilas, der det asymmetriske forseilet var lite optimalt.

Nå er «Solgang» klar for såvel lens som slør og særlig gleder seilerne seg til en frisk slør fra Skagen til Hankø i morgentimene fredag om værmeldingene holder.

Powered by Labrador CMS