FRANKRIKE: NKE leverer nå kartplottere, og samarbeider med Finland.

Nytt kartplotteralternativ på vei

Franske NKE har det meste av elektronikk en seiler kan ha på ønskelisten, men manglet kartplotter. Nå kommer den.

Publisert Sist oppdatert

NKE NavXP heter serien av plottere fra den franske leverandøren, og på programmet står det plottere i tre ulike størrelser, 10, 12 og 16 tommer. Den minste skal starte på 3 000 euro og den største 4 800 euro. Det er på nivå med konkurrentene, så det er ikke på pris at NKE skal vinne slaget. NavXP kjører kart fra Navionics

MULTIFUNKSJON: Skjermen kan brukes til langt mer enn kart.

Finsk teknologi

Om du studerer produktet nøye, så vil du finne klare fellestrekk med Finske Q Experience. Q Experience startet med å levere ferdige løsninger til båtprodusenter, men selger også løsninger direkte til kunder. Q Experience er et produkt fra finske Nextfour Solutions corporation, som også utvikler avansert elektronikk til sykehus og jordbruk.

Enklere brukergrensesnitt

NKE påstår at deres nye plottere skal være enklere i bruk, og som bruker vil du kjenne deg igjen i grensesnittet fra mobiltelefoner og nettbrett. Skjermene har en oppløsning tilsvarende sine konkurrenter. WXGA for 10 og 12, og full HD for den største.

NavXP har innebygget mobilnett og vil automatisk bli oppdatert. Den skal også ha FM/Dab-radio innebygd, samt blåtann. Videre kan du koble til annet utstyr via NMEA 2000, WLAN og en data BUS.

FINLAND: Plotterene til NKE bygger videre på de finske Q Experience-plotterne.