START: Det blåste friskt da SEILmagasinet beskuet seilasene torsdag.

Skuffende oppmøte på X-35-regatta i Åsgårdstrand - mistet status som mesterskap

12 båter var påmeldt til det som skulle være VM og NM i X-35, men kun 8 stilte til start - det er jo synd, sier Ottar Bue, leder av regattakomiteen i Åsgårdstrand seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag braket det løs i Åsgårdstrand med det som skulle bli VM og NM i X-35, SEILmagasinet forstår at arrangementets koinsidens med ORCi EM på Hankø var bevisst, og at dette skulle trekke seilere fra utlandet.

På startlinjen var det 7 norske båter og én svensk, hvor kun 2 av båtene: «Vortex» og «Akhillevs-X» er videre påmeldt til EM.

- Det er jo få båter, sier havnesjef Torbjørn Lunde

Etter to dagers seilas ligger KNS-båten «Maverix», med Alexander Klippenberg som skipper, i tet foran Bergen Seilforening sin «Stjernebris», ledet av Ola Mathias Jr Johannessen.

- Feltet har vært tett til nå, nevner Lunde.

I TET: «Maverix» foran «Stjernebris»
HELE FELTET: samlet rundt toppmerke, Åsgårdstrand i bakgrunnen.
GOD STEMNING: «Vortex» før start.
JAGER: «Stjernebris» jakter 1. plassen.

Til tross for få båter har det vært bra seiling så langt, til dels gjort mulig av de lokale forholdene.

- Med 20-30 meter sandbunn hele veien kan vi raskt og enkelt endre banen slik at vi får best mulig seiling, utvider Torbjørn.

Arrangementet er gjort mulig av ett team frivillige dommere, arrangører, og kiosk-vakter, det er en munter og lidenskapelig gjeng som står bak regattaen:

- Jeg har tatt fri fra ferien for å hjelpe til her, sier Sindre Sørebø, som var mannskap ombord Jostein Grødem sin NM-vinnende J/70 da de tok seier på hjemmebane i fjor.

STARTBÅT: Arrangørene peiler vinden før start.
LOGO: Åsgårdstrand sin karakteristiske logo pryder en av klubbens J/70

Grødem skrøt den gang, etter NM-gull i J/70 på hjemmebane, av sin egen forening for godt gjennomført arrangement. Det er tydelig at Åsgårdstrand seilforening fortsetter å gjøre en upåklagelig jobb, til tross for den manglende uttellingen seilerne får i mesterskap-sammenheng.

Nå står to dagers seiling igjen, og lørdag kåres vinneren etter 10 seilaser ment å vare 1 time hver, deretter bærer det videre til EM for to av båtene, de vil i alle fall være godt varme i trøya når det snart braker løs på Hankø.

Følg med på resultatene fra Åsgårdstrand her.

MUNCH: Feltet synlig fra det gamle rådhuset i Åsgårdstrand