Endelig løsnet det for Usterud

Den gamle solingeksperten Dag Usterud har hatt en elending start på EM. Idag løsnet det endelig for ham, men det kunne gått helt galt i dagens andre seilas.

Publisert

Værmeldingen som lød på frisk bris fra nord vest slo ikke til i farvannet utenfor Arendal idag. Isteden kom bfisen fra sørvest, og frisk var den, med opptil 12-14 m/sek på det meste. Det kunne betydd slutten for Dag Usteruds deltakelse i mesterskapet. Laget lå i klar ledfelse i den andre seilasen da en kineserjibb fylte båten med vann.  - Vi var nær ved å synke og kunne fanget fisk med båten, sa Usterud til Seilas i kveld. Etter en grundig sjelegranskning igår, våknet Usterud opp idag med en ny og aggressiv holdning. - Seiling er nesten som skihopping, sa han. - Finner man ikke flyten nytter det ikke. Idag fant han flyten og etter 4. plass i dagens første seilas tok laget en klar ledelse i den andre, inntil kineserjibben var nær ved å ødelegge alt. Men etter å ha fått tømt båten lå laget fremdeles rundt 15. plass og idag var flyten der. En etter en båt ble seilt opp og i mål ble det 5. plass på den tidligere Arendalboeren som nå er hestebonde på Nordagutu. - Nå er vi i støtet, sier han.

Leder gjør fortsatt tyskeren Thomas Maschkiwitz som med 5 og 1. plass idag leder ett poeng foran Gustavo Warburg ARG. Det er slovensk på bronseplassen, Italia på 4, Nederland på 5. og Ungarsk på 6. plass.

Best av de norske er Lars Ingeberg, Grimstad på 9. plass, Preben Asbjørnrød, Arendal på 11 plass, Dag Usterud på 13. plass, Kjetil Solvang 14, Jørgen Strømquist 15 og Pål Kristiansen 16.

Mesterskapet forgsetter til og med lørdag.

Powered by Labrador CMS