Entypeklassene seiler opp i Åsgårdstrand

En rekke seilere i det aktive First 40.7 og X-41 miljøet gjør seg klar for det kommende klassemesterskapet og ORCi mesterskapet i Åsgårdstrand neste helg.

Publisert

Espen Clason, leder for X-41 klasseklubben, regner med at mange av hans medseilere stiller med sine båter i Åsgårdstrand.

 

-          X-41 har hatt en spennende utvikling i løpet av 2008 sesongen, med god deltakelse i alle de store norske regattaene i tillegg til egen rankingserie for X-41 klassen. Vi forventer god oppslutning blant X-41er i Åsgårdstrand. Flere båter har signalisert interesse for regattaen og vi venter 7-9 båter på startlinjen, sier Espen Clason, leder for klasseklubben.

 

X-41er, sammen med lillesøster X-35, er en av de absolutt raskest voksende entypeklassene innen havseilersegmentet. I Norge har miljøet virkelig skutt fart i Oslofjorden denne sesongen.

 

-          Høydepunktet denne sesongen var X-yachts Gold Cup – en utrolig spennende og lærerik regatta med seiling blant mange av verdens beste seilere. Med erfaring fra Danmark og mye fin seiling her hjemme er det mange X-41’er som nå ser frem til klassemesterskap og baneseiling i Åsgårdstrand. Det er spesielt hyggelig at vi kan kombinere ORC og X-41 klassemesterskap og på den måten kombinere respitt og entype seiling, sier Clason.

 

X-41 klasseklubben skal også holde klassemøte i Åsgårdstrand i løpet av helgen og det er åpent for alle som vurderer X-41 til neste sesong.

 

First 40.7 klassen har tradisjonelt vært en av de mest aktive havkappseiler klasseklubbene og det er fortsatt driv i klassen. Jørn-Erik Ruud, leder for klasseklubben, kommer selv til å stille med sin båt i Åsgårdstrand.

 

-          Vi håper på å få med minst fem båter og vi skal også lage en mannskapspool fra de båtene som ikke stiller slik at ivrige skippere skal få en enklere jobb med å skaffe seg mannskap, sier Ruud.

 

Første varselsignal for klassemesterskapene i ORCi, X-41 og First 40.7 går klokken 10.55 lørdag 13. september og deretter går det slag i slag på banen utenfor Åsgårdstrand. Seilforeningen kommer til å legge baner mellom Åsgårdstrand, Bastøy og Slagentangen. Lørdag er det samling rundt grillen på klubbhuset for alle deltakerne.

 

Klassemesterskapet i ORCi er siste del av NORC rankingseilasene 2008. X-99 seiler også i Åsgårdstrand denne helgen. Påmeldingsfrist er tirsdag 9. september

 

 

For mer informasjon og påmelding se www.aasgaardstrand-seil.no

Powered by Labrador CMS