Ericssons båt nummer to bemannes med nordiske seilere
Ericssons båt nummer to bemannes med nordiske seilere

Ericssons båt nummer to bemannes med nordiske seilere

Ericssons V-70 fra siste Volvo Ocean Race er nå i Norge for sponsorseiling før Færdern. På en presentasjon idag ble det kjent hva slags seilere man er ute etter  på toerbåten.

Publisert

Båten som får svensken Anders Lewander som skipper skal ellers bemannes med seilere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det betyr at det er gode muligheter for norske seilere. Den aller ivrigste etter å være med er trolig Christian Løken som også var knyttet til Ericsson teamet forrige gang, men da som bakkemannskap. Når får han sjansen til å seile og han skal være med båten i årets Færderseilas.

Det er flere andre norske kandidater, men OL kommer i veien for de fleste. Landslagssjef Espen Guttormsen er tydelig ønsket. - Han skulle vi gjerne ha på laget, sier Magnus Olsson, coach og rådgiver for Lewander.  Spørsmålet er om det blir nok tid til trening etter at OL er avsluttet. I så fall er også Frode Bovim og Frank Kirkeland aktuelle.

Den første båten som skal sjøsettes til høsten i år får den tidligere vinneren John Kostecki som skipper i spissen for et internasjonalt mannskap. Hvem som blir å finne på denne båten er ikke klart, men etter hvert som America´s Cup seilerne frigis er det sikkert mange av disse som vil seile Volvo Ocean Race.

Båt nummer to blir først levert neste vår, men Ericsson teamet har foruten Farr båten som nå er i Oslo, kjøpt vinnerbåten fra det siste racet. Denne båten er tegnet av Juan Koyomdjian som også har fått oppdraget med å tegne begge Ericssonbåtene til VOR 2008/09.

Powered by Labrador CMS