Ericssons første på landeveien
Ericssons første på landeveien

Ericssons første på landeveien

Den første av de to planlagte båtene for Ericsson teamet i det kommende Volvo Ocean Race er nå på vei fra Kista utenfor Stockholm til basen på Lanzarote. Teamet har også besluttet å sette igang bygging av båt nr. 2.

Publisert

Den nye Volvo Open 70 «Ericsson Racing Team 3», tegnet av Juan Kouyoumdjian og bygget av Killian Bushe er den første av andre generasjon Volvo Open 70 som til nå er sjøsatt. Likevel er Ericsson bak planen og den skandinaviske båten er ennå ikke fullt bemannet.

Tvil om nybygg nr 2

Det har lenge vært tvil om den siste båten skal bygges fordi Volvo har vært sent ute med å annonsere anløpshavner, noe som er svært viktig for Ericssons engasjement. Den svenske mobilgiganten har et stort marked i Kina og India og det er viktig for dem å planlegge kampanjer i denne regionen i forbindelse med anløp under Volvo Ocean Race. Nå har imidlertid ledelsen besluttet å sette igang og bygge, men mannskapsuttaket er forsinket og det blir neppe annonsert nye seilere på denne siden av nyttår.

Flere norske seilere

Det blir ventelig flere norske seilere på den norske båten. Axel Magdahl er allerede tatt ut som navigatør og han få sannsynligvis følge av flere. Seilamakeren Thomas Nilsson, landslagstrener Frank Kirkeland og Team Academy medlem Christian Løken er blnt de mest aktuelle.

Powered by Labrador CMS