Etablerer felles måleplattform

NORLYS og NORC går nå sammen om å lage en felles måleplattform for LYS og ORC i Norge. Målebrevene fra både NORC og NORLYS kan snart hentes ut av www.seiling.org.

Publisert

 

 

 

 

-          Både NORC og NORLYS har som ambisjon å få flere til å seile regatta på de ulike nivåene, og i fjor tok vi det første steget mot en felles samarbeidsplattform ved å inkludere både LYS og ORC i vår rankingserie. Nå tar vi steget videre og sammen har vi funnet en enda bredere felles plattform som vi mener vil tjene både LYS og ORC seilerne godt, sier Thomas Nilsson, leder i NORC.

 

Samarbeidsvedtaket til de to klasseklubbene gjør at regattaseilerne nå får en ennå enklere jobb med å hente ut sine målebrev. Man ser på muligheten for å tilby både LYS og ORC-bevis  til en pakkepris, og de som benytter seg av dette tilbudet vil sammen med sitt  ORC-bevis få tilsendt ORC Performance Package. ORC Performance Package viser hvilken fart og vinkel som er optimalt for den enkelte båt under de ulike vindstyrkene.

 

-          Så godt som alle båtene i LYS databasen er målt og dermed blir det veldig enkelt å utstede et ORC Club sertifikat som er mye mer nøyaktig. Med ORC Club brev kan man delta i f.eks i den årlige rankingen og 2009- nyheten Skagerrak Cup, sier Per Bøymo, Norges eneste rating officer ORC.

 

NORC og NORLYS oppretter nå en egen arbeidsgruppe som skal etablere den tekniske plattformen. Håvard Ravn Ottesen, leder i NORLYS, er veldig fornøyd med at de to klasseklubbene for de største båtene i Norge nå samarbeider ennå tettere.

 

- Vi ønsker å være en service institusjon for seilerne og nå kan vi tilby dem et sted å hente ut de målebrevene de skal ha. Forhåpentligvis bidrar dette til enda mer interesse for regattaseiling, sier Ravn Ottesen.

 

Webløsningen til NORLYS har forenklet arbeidet med å utstede målebrev og i løpet av vinteren har også målerstaben har blitt kraftig revalitisert. I løpet av vinteren øker NORLYS antall målere fra 70 til 100 over hele landet noe som vil komme både LYS og ORC til gode

 

Kontaktinformasjon

 

Håvard Ravn Ottesen

Leder i NORLYS

Tel. 90139430

 

Thomas Nilsson

Leder NORC

Tel. 90066128

 

Per Bøymo

Rating Officer ORC

Tel. 92226418

 

Powered by Labrador CMS