Europeisk seilsportliga til begjær

Tre norske lag var med European Sailing Leauge i Marstrand i juli. Oyster Racing Team hevdet seg best med en pen andreplass. Formatet og konkurransen frister absolutt til gjentakelse for de unge seilerne.

Publisert Sist oppdatert

European Sailing Leauge er forløperen til den som er på vei til å bli Seilsportsligaen i Norge. Konseptet med fleetracing i like båter som arrangøren stiller til disposisjon har spredt seg til flere land med stor suksess. Seilsportsligaen har blitt satt opp i blant annet Danmark, Sverige og Tyskland. I september skal det seiles kvalifisering i den norske Seilsportsliga for 2016 i Ålesund og Oslo.

De tre lagene som stilte til start i Marstrand hadde fått støtte av Norges Seilforbund til å delta og Helly Hansen gikk også inn som partner for Oyster Racing Team. I tillegg til Marstrand så skal de seile i Stockholm og Lago de Garda i European Sailing Leauge.

- Vi seilte to race som varte i 15-20 minutter og så sto vi over de to neste mens andre lag seilte. I alt fikk vi seilt 24 flighter hver dag. Det var ganske intensivt og et veldig bra format. Det var veldig hendig for oss som seilere å komme til ferdig båt, sier Magnus Andersen i Oyster Racing Team som tok andreplass i Marstrand.

Laget ser frem til de to neste eventene og kunne også tenkt seg å være med på den norske Seilsportsligaen. Hvis de kommer seg med i sine lokale lag kommer de til å seile mot hverandre. Andersen er medlem i Nesodden Seilforening, Jon Axel Mortensen er i Arendal Seilforening, mens Aksel Jacobsen seiler for Fredrikstad Seilforening. Alle tre foreningene har meldt seg på seilportsligaen.

Nikolai Bakker i Stockholm Syndrome Racing Team som også seilte i Marstrand er positiv til konseptet.

- Etter min mening, kan man definitivt si at dette er en del av fremtidens seiling. Det appellerer spesielt til unge mennesker, men når man ser å deltagerne i ESL, blir det også synlig at en del av den eldre garde også finner formatet interessant. Nå gjenstår bare oppgaven å opparbeide formatet til noe anerkjent med et stabilt deltagerantall. Jeg gleder meg stort til å se hva NSF klarer å jobbe fram den neste perioden framover, sier Bakker.