TRANGT: Det kan være trangt om saligheta i Færderseilasen, men de som vil ha det fredeligere kan i år velge klassen TurGlede.
TRANGT: Det kan være trangt om saligheta i Færderseilasen, men de som vil ha det fredeligere kan i år velge klassen TurGlede.

Snart hundre på listen

Halvannen måned før påmeldingsfristen utløper er nærmere 100 påmeldt til Færderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Alt tyder på at Oslofjorden atter en gang vil bli pakket med båter med kurs for Færder – og at fergene må geleides gjennom muren av båter og spinnakere. Hvilket er akkurat slik arrangørene i KNS ønsker seg det. Målet er å snu deltagerutviklingen å få antall deltagere opp i et firesifret tall igjen.

– Vi har et perspektiv på fem år for å få til det, har KNS’ generalsekretær, Anders Kristensen, uttalt

Færder TurGLEDE

Årets store Færder-nyhet er den helt spesielle klassen «Færder TurGLEDE». I denne klassen slipper du den for mange fryktede «glassfiber-starten» inne ved Aker brygge. Du kan starte når du vil innenfor et tidsintervall fredag morgen eller et annet intervall fredag kveld. Du blir tildelt en tracker som registrerer når du starter og når du går i mål – og seiltiden den registerer danner grunnlag for plasseringen din.

Løpet i TurGlede er også litt annerledes og kan ikke bli enklere; du seiler rett til Horten.

Snart hundre

Foreløpig er 17 båter påmeldt i denne klassen, mens det i den tradisjonelle Færder-starten per dags dato er 81 båter. Det vil si 98 båter – totalt!

Færder’n starter i år fredag 10. juni.