Fartskonkurranse mot skåringspunkt

Hele Volvo Ocean Race feltet har lagt seg på babords halser på vei mot skåringspunktet ved innseiling til Malaccastredet. Nyanser i vindretning og båtfart avgjør rekkefølgen

Publisert

Telefonica Blue har langt på vei konsolidert lederposisjonen etter at båten igår fikk den vinddreiningen seilerne hadde håpet på, men i forhold til Ericsson 4 som ligger 34 nm lenger mot nord er det spanske laget stadig sårbart og små vinddreininger kan avgjøre rekkefølgen ved skåringspunktet som er linjen i aksen nord-sør fra odden ved Palau We som markerer innseilingen til Malaccastredet.

Det blåser i øyeblikket rimelig stabilt fra nordøst, ca 20 knop, med variasjoner i retningen på 6-8 grader. Det kan gi muligheter for som E4 ved siste posisjonsrapport lå 18 nm bak og kan utligne differensen på de snautt 400 nm som gjenstår til poengpunktet dersom vindreiningene slår til i deres favør. Om E4 står opp og Telefonica Blue ikke gjør det, slik det ser ut i øyeblikket, kan det bli spennende de nest 24 timene.

I kjølvannet på Telefonica Blue og derfor med færre passeringsmuligheter ligger E3, Puma og Telefonica Black, henholdsvis 29, 31 og 35 nm bak teten, mens Green Dragon pån 6 plass ligger 47 nm bak. Om E3 holder posisjonen til skåringspunktet og i mål vil båten etter alle solemerker passere Green Dragon i sammendraget og ta kraftig inn på Puma i kampen om 3. plassen, mens E4 og Telefonica Blue i øyeblikket ser ut til å være de to som skal kjempe om sammenlagtseieren i dette Volvo Ocean Race.

Powered by Labrador CMS