Favoritt nedrent av fiskebåt

Båten til britiske Alex Thomson som er en av favorittene i årets Vendee Globe, solsoeilasen jorden rundt, ble idag morges nedrent av en fiskebåt ved innløpet til Les Sable d´Olonnes. Konstruktøren Pascal Conq tror det skal være mulig å gjøre båten klar til starten 9. november

Publisert

kl 02.30 i natt ble Alex Thomson og hans leveringsmannskap på Open 60 båten HUGO BOSS truffet av et fiskefartøy da den befant seg 2 nm utenfor Les Sables d'Olonne der jorden rundt seilasen Vendee Globe starter om litt over tre uker. Ulykken intraff da HUGO BOSS lå stand by for å ilandsette leveringsmannskapene som hadde vært med på overfarten fra båtens hjemmehavn Gosport i England.

HUGO BOSS lå stille med bare storseilet oppe da den ble truffet. Det er på det rene at navigasjonslysene var påslått og at radar og AIS systemene også var tilkoplet.  Den franskregistrerte fiskebåten traff HUGO BOSS foran vantet på styrbord side og laget er stort hull i skroget og forårsaket at masten raste i vannet. Etter å ha kuttet mast og seil fra båten, kunne HUGO BOSS gå til havn for egen maskin.  Her blir nå skaden vurdert, blant annet av konstruktøren Pascal Conq, som sier til Seilas at det er godt håp om at båten skal bli klar til 9. november og starten på Vendde Globe.  Ombord i båten sammen med Alex Thomson var båtkaptein Ross Daniel og riggeren, Giles Waterhouse. Ingen kom til skade.

Alex Thomson ble nummer to i tomannsseilasen Barcelona World Race som ble avsluttet tidligere i år. Da seilte han sammen med Andrew Cape, navigatøren hos Puma i årets Volvo Ocean Race og satte da rekord 60 foot monohull fartsrekord over 24 timer med 501.3nm utseilt, hvilket tilsvarere 20.9 knop i snitt. .

Powered by Labrador CMS