Feltet samler seg

Mens Puma og E3 faller bakover, kommer Telefonica Blue og Green Dragon fossende bakfra. Spenningen stiger

Publisert

Det er usikre tider i vente for de fem båtene som er igjen på den femte etappen i Volvo Ocean Race. Midtfeltet med Puma og E3 taper terreng i forhold til ledende E3, mens Telefonica Blue og Green Dragon kommer på dem aktenfra. Heller ikke de nærmeste dagene bærer løfte om stabile forhold, så trekkspilleffekten kan komme til å fortsette.

Det er stadig Green Dragon lengst i øst som ligger i den mest spennende posisjonen, både på godt og ondt. Båten er den som nå har den beste passeringsmulighet, og vindkartet kan tyde på at det blir mer stabil vind på rundt 15 knop i øst, mens de øvrige må regne med mindre vind. Samtidig har båten lengre distanse å seile til waypointet ved 36 grader sør som vil gi båtene de første poengene på denne etappen. Green Dragon får også lengre å seile før de kan regne med å komme inn i den friske vestavinden som skal bringe båtene med hurtigtogsfart mot Kapp Horn.

Båtene må uansett regne med forholdsvis lett vind de nærmeste dagene og da tipper vi at Telefonica Blue vil nærme seg teten ytterligere. 120 nm er for intet å regne, og tatt i betraktning at båten har seilt seg innpå konkurrentene helt fra den forsinkede starten i Qingdao, kan ingen føle seg trygge.

Den som når vestavinden i Sydishavet kan avgjøre etappen, og så langt er det E3 som ligger best an til det.

Følg med!

Powered by Labrador CMS