Femteplass til «norsk» Clipper-båt

Båtene i Clipper Race er nå kommet til Keppel Bay Marina, Singapore, etter å ha seilt fra Western Australia.

Publisert

Stort bilde: Norske Tore Taraldsvik til rors på sørafrikanske «Durban». Foto: Durbanclipper.

Om bord i sørafrikanske «Durban» seiler norske Tore Taraldsvik som mannskap. Han har sendt oss følgende rapport fra den siste etappene mellom Australia og  Singapore:

– Den femte etappen startet fra Fremantle nyttårsdagen 1. januar. «Durban» kom først over startlinjen og ledet ut havnen. Etter  desember-varmerekord på  over 42 grader, forteller «Durban»-mannskap Tore Taraldsvik at det var godt å komme ut på sjøen med vind og noen og tredve grader.  Han forteller videre:

Femte plass

  Det er lett å glemme at man seiler regatta under slike forhold,  når man går i med kortbukse og t-skjorte fireogtyve timer i døgnet.

 Vi holdt andre plass mens vi passerte Christmas Island og inn Sundastredet. Men så traff vi et vindhull og falt tilbake til sjette plass. Men etter at «Glasgow» måtte seile tilbake endte vi på femte plass etter 2717 nm og 15 døgn. I påvente av de siste båtene og innseilingen til Singapore ble det fire døgn på et hotell i Indonesia, med naturlig samling rundt poolbaren.

Den 19. januar trakk vi pa Sør-Afrika-skjorten og seilte i fin formasjon inn til Keppel Bay. Her var vi med på åpningen av en ny marina.

Kina neste

27. jaunar starter Race 6, som går til Qingdao, OL- seilbyen. Seilasen kan ende i som i en norsk kystvinter, men forhåpentligvis uten sne på dekk, sier Taraldsvik.

Powered by Labrador CMS