Fire norske lag til Hyeres
Fire norske lag til Hyeres

Fire norske lag til Hyeres

23. august starter EM i Melges 24. Fire norske lag er blant de 90 som starter. SEILmagasinet har snakket med to av dem.

Publisert

– Det er klart jeg gleder jeg meg, sier BLOW-rormann Peder Nergaard til SEILmagasinet.

– Dette blir et definitivt høydepunkt. Vi vet at det kommer mange dyktige seilere og at arrangøren er svært dyktig – ja, så dette blir et virkelig høydepunkt i år, fortsetter han.

Laget heter BLOW, og er ett av fire MELGES 24-lag som skal delta i europamesterskapet i Melges 24 i franske Hyeres, som starter 21. august. De tre andre lagene er STORM CAPITAL SAIL RACING TEAM med Peder Jahre i spissen, PARTY GIRL med Jens Wathne og TORK
 RACING 
TEAM med skipper Arne David Andersen.

STANG UT. Peder Nergaard forteller til SEILmagasinet at han ikke legger skjul på at sesongen 2009 har vært «litt stang ut» på hjemmebane.

– Det har vært vanskelig å få ting til å stemme. Vi har ikke vært stabile nok under verken varierende eller skjeve forhold, sier BLOW-skipperen.

– Men vi er veldig sultne i forkant av mesterskapet. Vi har jobbet mye med kommunikasjon om bord og har funnet ut av en del ting siden Hankø Race Week.

BLOW-laget består av, i tillegg til Nergaard: Simon Koch, Henrik Schanche og Bernt Marstein. Laget reiser til Hyeres på førstkommende tirsdag og regner med å få de første seiltimene på banen torsdag 18. august.

FAVORITTER. Det er påmeldt 90 båter til årets EM og blant de påmeldte finner man solide seilernavn – både fra Melges 24-klassen og fra annen toppseiling.

– Det er flere som kan ta den øverste pallplassen. Det vil overraske meg om ikke enten italienske JOE FLY, BLU MOON med Flavio Flavini eller UKA UKA står på toppen av pallen når mesterksapet er over, mener Nergaard.

– Men, det som alltid er moro med EM er at det alltid dukker opp 7 til 10 lag som absolutt har potensielle topplasseringer inne, avslutter Peder Nergaard.

NORSKE FAVORITTER. De norske favorittene er definitivt laget STORM CAPITAL SAIL RACING TEAM, med Peder Jahre i spissen. Med seg til Hyeres har han Sivert Denneche, Henning Astrup, Stian Briseid og Taja
 Zaikova.

SEILmagasinet snakket med Peder Jahre etter en trimmetur på vannet i dag.

– Vi har trimmet om litt i dag og det virker bra. Vi er selvfølgelig spente, det har litt med at det har vært en lang sommer uten for mye seiling, faktisk har vi ikke seilt siden Hankø Race Week, sier Peder Jahre til SEILmagasinet.

– Sånn er det med seiling, man blir litt rusten etter små opphold. I tillegg skal ikke Marius (Falch Orvin journ.anm.) være med til Hyeres. Henning Astrup stiller på hans plass, men jeg tror det skal gå bra, fortsetter han.

RESULTATER. Om man ser på resultatlistene for de par siste årene, er det ikke en overdrivelse å kalle STORM CAPITAL SAIL RACING TEAM favoritter blant de norske lagene. Noe Jahre samtykker i.

– Ja, vi anseer oss som favoritter når det kommer til det norske oppgjøret. Vi føler oss trygge på det vi gjør og vi er stabile. Det er bare å se på listene, egentlig, sier han og ler.

– Men når det kommer til de norske kan BLOW gjøre det bra. Peder seiler fort på kryssen i mye vind og med mye klaff kan laget seile godt. Det kan også Jens Wathne gjøre. De trener mye, men har ikke så mye båt mot båttrening, men han har fått om bord noen nederlendere som også har gitt laget et løft, fortsetter Jahre.

MÅLET. – Vårt mål har hele tiden vært topp ti. Vi er ikke like trygge på det nå som Marius ikke skal være med, men fortsatt er målet å være blant de ti beste i EM, sier han.

I tillegg seiles det Corinthian Cup, som er til beste amatørlag. En tittel som Peder Jahre & Co godt kan ta, noe de gjorde under siste VM.

I likhet med Peder Nergaard har Jahre følgende stalltips om hvem som vinner EM.

– Det blir en kamp mellom UKA UKA og JOE FLY, avslutter Peder Jahre.

23. august er første treningseilas i EM, mens mesterskapet starter 24. august klokka 1300.

Du finner mesterskapets nettsider her.