Fire poeng til E3

Ericsson 3 greide å holde seg foran lagkameratene i E4 ved passering av skåringspunktet ved Kapp Horn. Men marginen akterover var ikke stor.

Publisert

Ericsson 3, med nordmennene Aksel Magdahl, Eivind Melleby og Arve Roaas om bord, ble første båt i Volvo Ocean Race som rundet det beryktede Kapp Horn tirsdag formiddag. Ericsson 4 lå et par timer bak den nordiske båten.

 

Nå begynner spurten opp til Rio de Janeiro, og de ventes inn til målgang der om 6-7 dager. Av de elleve om bord i Ericsson 3 var det bare tre som hadde rundet Kapp Horn tidligere. Det blåste 20-25 knop og var grov sjø da de passerte landemerket. Da Ericsson 4 rundet to og en halv time senere var det stormbyger som hersket på havet.

 

-  Alt er vel om bord og vi feriet rundingen med sigarer og rom. Fikk litt ekstra energi av å runde dette landemerket og nå skal vi kjempe hardt for å holde Ericsson 4 bak oss, sier Aksel Magdahl, navigatør på Ericsson 3.

 

Han får mye skryt av skipper Magnus Olsson for veivalget som gjorde at de i dag kunne runde Kapp Horn med alle konkurrentene bak seg.

 

- Hver gang jeg passerer Kapp Horn slår hjertet mitt litt ekstra raskt. Tenk på alle de sjømennene som har kjempet her før oss, sa Olsson som seiler sin femte jorden rundt regatta.

 

I tillegg til æren av å være første båt rundt Kapp Horn, så får Ericsson 3 også fire poeng for denne delseieren i etappe 5. Nå skal de ta de rette valgene for å holde ledelsen.

 

- Tidligere i dag så det ut til å innsiden av Falklandsøyene var det rette valget siden det er kortere. Men akkurat nå lønner det seg å seile på utsiden for å slippe å havne i lite vind. Det kommer til å bli et vanskelig valg, sier Magdahl.

 

Torben Grael, skipper på Ericsson 4, kommer garantert til å kjempe hardt for å bli første mann over mållinjen i sin egen hjemby Rio de Janeiro.

Powered by Labrador CMS