NM i Oselvar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fjerde tittel på rad?

Vil seilerne i Oselvaren HYGGEN ta sitt fjerde NM-gull på rad?

Andreas Martin Iversen, Morten Johan Sletten Steene og Kristian Holst har vært utilnærmelige i Oselvar-NM de siste årene og har sopt med seg tre sett NM-medaljer av edleste valør. Denne seiersrekken står imidlertid mange klare til å bryte, for i årets mesterskap stiller alle medaljevinnerne fra de to siste NM-ene til start.

MANGE GODE SEILERE. Det er med andre ord duket for et virkelig toppoppgjør i Norges mest tradisjonsrike klasse. I 2014 utgjorde Jan Vee, Lars Norvald Grøteide og Jan M. Hansen den største trusselen for seilerne i HYGGEN, mens det året før var Terje, Gro og Frode van der Meeren som var nærmest. Alle setter seil i årets NM også.

Disse vil igjen kunne bli utfordret av Nils-Ove, Ove Gram og Harald Nipen i TERNA, Stein Olav Drange, Jørn Skibenes og Ivar Hjellestad i STEGG og Olav H., Christian og Ole Endre Østervold, som også kan vise til atskillige NM-medaljer. Den tidligere politikeren Magnus Stangeland er også blant deltagerne i Oselvar-NM.

NOK BÅTER. 20 båter stiller til start i mesterskapet, som går i regi av Milde Båtlag. Kun 17 båter deltok i NM i 2014 da det gikk i Ausevoll, så skal medaljene kunne deles ut førstkommende søndag, må samtlige 20 båter stille til start.

Oselvar er en Vestland-båt og har i første rekke seilere fra Hordaland, men Tor Elling Halvorsen fra Asker (og bergenseren Finn Totland, som seiler for KNS), sørger for at NM-kravet om at det skal delta seilere fra minst to seilkretser, blir oppfylt.