Flerskrog ga mersmak

Pinsens elleville M32-seiling har gitt de norske seilerne mersmak.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Christian Løken gir alt med tauverket om bord i M32-en.

Eivind Melleby (KNS) og mannskapet som utgjør norske «Hydra Sailing Team» hadde en bratt lærekurve i M32 Series denne pinsen. På regattaens siste dag viste de at lærekurven hadde gått riktig vei.

 

Utgangspunktet og forventningene til Eivind Melleby & Co var gitt i det de fikk sjansen av KNS til å være med på M32 Series i pinsen. De hadde en kort uke å trene om bord i en båt, og ikke minst en båttype, som de ikke hadde spesielt mye erfaring med. Lagene som de skulle møte i denne flerskrogsserien har mange sesongers erfaring. Flere av dem er dessuten profesjonelle seilere av internasjonalt format.

 

Tippet rundt og falt over bord

Den første dagen tippet de båten, og den andre dagen havnet Eivind Melleby i vannet etter noen brå manøvre i høy fart. Da Melleby gikk baklengs over den doble hekken til katamaranen, ledet i de feltet for første gang.

 

Både konkurrentene og ikke minst mannskapet om bord i Hydra Sailing Team tok erfaringene med et digert glis.

 

Imponerende lærekurve

– Med tanke på hvor kort tid de egentlig har hatt i båten, er jeg imponert over hvor fort de hevdet seg. Vi seiler tross alt på veldig korte baner med superraske båter som krever veldig mye av mannskapet. Dessuten seilte de mot noen av de beste seilerne i denne klassen, sier Mattias Rahm, skipper på Rahm Racing Team og sjef for M32 Series.

 

Han håper å se det norske laget på startstreken i Göteborg 11. juni for den neste runden i M32 Series.

 

– Med litt mer trening tror jeg de absolutt har en sjanse til å hevde seg, sier Rahm, som kom på 4. plass i Oslo. Det amerikanske laget US One vant.

 

Moro med katamaran

Eivind Melleby selv er veldig fornøyd med progresjonen på regattabanen.

 

– Det var utrolig moro å seile katamaran i det formatet, og på den siste dagen var vi absolutt med, sier Melleby.

 

I løpet av serien hadde de et par tilfeller hvor de ledet og ikke minst de to fjerdeplassene fra søndagen sitter igjen som gode minner blant seilerne. Torsdag til lørdag hadde Melleby med seg Thomas Nilsson, Pål Tønnesson og Christian Løken. Søndag steppet Lars Horn Johannessen inn i Nilssons fravær.

 

– Resultatmessig gikk det som forventet, men det som er det viktigste er at dette forhåpentlig er starten på noe mer, sier Eivind Melleby.

 

Omfattende oppsett

M32 Serien bruker store ressurser på å vannet og på land. KNS bidro med den tekniske gjennomføringen av regattaen, og på marinaen til Aker Brygge var det to store telt og en bar for gjestene. Mellom hvert race ble det hentet og satt ut gjester om bord i hver enkel båt på såkalte «hotseats». Her fikk sponsorene virkelig være med å oppleve seiling på høyt nivå. I tillegg ble racene vist på storskjerm i teltene og inne på selve Aker Brygge kommentert av to reportere. Alle racene ble dessuten streamet live over internett og kommentert av Sailing Anarchys Mr. Clean. Et eget TV-team på 11 personer sørget for at sendingen gikk live.

 

– Det var et imponerende oppsett. Lørdag hadde vi dessuten med alpinstjernen Ragnhild Mowinckel ut på et såkalt Celebrity Race. Det er alltid moro å ha med en annen toppidrettsutøver som vet hva det går i og forstår at det ikke er helt enkelt. Så lenge hun også syns det går fort, så er det greit for oss, forteller Eivind Melleby med et smil.