Foran viktig regatta for Laserseilerne

De norske Laserseilerne i prøve OL skal tas ut etter Delta Lloyd regattaen i Medemblik neste uke. Derfor stiller landslaget fulltallig både i dame- og herreklassen.  

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde:  Kristian Ruth kjemper for plass i prøve OL

Flere viktige regattaer gjestår før seilerne kan ta sommerferie, og den første av dem, Delta Lloyd regattaen i Medemblik fra 26. til 30 mai, er den siste av tre som skal avgjøre hvilke to Laserseilere som skal representere Norge under prlve OL i Rio i august. De andre regattaene som er lagt til grunn for dette uttaket er verdenscupen i Miami og Eurosafregattaen i Palma tidligere i sesongen.

Norges Seilforbund har satt som krav at kun plasseringer blant de 15. beste teller i denne uttaksserien.

På herresiden ruver Mathias Mollatts 4. plass fra Palma, en prestasjon man må tilbake til Peer Mobergs glanstid for å finne maken til. Han er den eneste med topp 15. plassering, men har vært satt ut av spill med en kneskade og seileforbud de siste ukene. Nå stiller han sulten og utvilt, men vet ikke helt hvordan seilerformen er.

Regattaen i Medemblik teller også som uttak til verdenscupregattaen i Weymouth i juni. Kun de beste 40 laserseilerne får seile her. Kristian Ruth er allerede kvalifisert og skal delta, Mollatt er også kvalifisert, men velger trening, og da kjemper Herman Tomasgaard og Henrik Begby om de ti plassene som skal fordeles blant dem som ikke allerede er blant de 30 forhåndskvalifiserte til verdenscupregattaen.

Blant jentene i Laser Radial teller Marthe Enger Eides og Line Flem Høsts 13. og 14. plass fra Miami. For øvrig har ingen av jentene plasseringer bant de 15 beste i de aktuelle regattaer. Dermed står prøve OL plassen mellom Marthe og Line, men de må altså være blant de 15 beste for å få tellende plassering i uttaket. Får ingen av dem det er Marthe tatt ut.

Ingen av de norske radialjentene stiller i Weymouth. De velger trening før EM i Aarhus.

Sesongens store lyspunkt i Laser har vært Mathias Mollatts fine plassering på Palma. Nå venter vi på et tilsvarende gjennombrudd fra jentene. Marthe Enger Eide, Tiril Bue, Line Flem Høst og Celine Herud har matchet hverandre på trening og ligger alle i vannskorpen for en topp ti plassering i en større regatta. Kansje kommer den i Medemblik.