Test fra arkivet: Forgus 44

SENTERCOCKPIT: Forgus 44 i vintervær utenfor Asker i januar 2007.

Ekte vare

Båtkonstruktør og båtbygger Hugo Samuelsson har tenkt mye på og om båt. Det vil eiere av verftets nye flaggskip, Forgus 44, nyte godt av. SEILmagasinet tok en tur på fjorden med båten og konstruktøren.

Denne uken tar vi frem en sjelden fugl i markedet, men ikke i Oslofjorden. Båten vi testet i 1999 heter i dag «Smily» og er i flittig bruk. I følge artikkel i SEILmagasinet i 2015 ble det bare bygget fire slike båter, og en 45 med klassisk hekk. 44-foteren kostet 3,5 millioner kroner ny i 1999. Forgus 44 er en sjelden, og det er nesten bare SEILmagasinet som har skrevet om båten. Forgus 44er et eksempel på at det finnes gode båter der ute, selv om de ikke heter Hallberg-Rassy. 

Se her, gutter. Dette må dere titte på, sier svenske Hugo Samuelsson begeistret. Han løsner den hengslede platen over stekeovnen og legger den ned. På skottet kommer en velfylt krydderhylle til syne. I full storm vil de små, smaksfylte glassene holdes på plass av platen, og i stille havn får du ekstra benkplass i den allerede rommelige byssa.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER