FORFALL: Fremtind frykter at båteiere utsetter nødvendig vedlikehold

Stram økonomi fører til dårligere vedlikehold: ­– frykter flere skader

Én av fem båteiere sier at vedlikeholdet i år vil bli påvirket negativt av den økonomiske situasjonen, ifølge forsikringsselskapet Fremtind.

Publisert Sist oppdatert

På bakgrunn av en undersøkelse som Respons har gjort for Fremtind setter forsikringsselskapet lys på forholdet mellom båtskader, vedlikehold og en presset økonomi:

– ­ I undersøkelsen oppgir 20 prosent av båteierne at deres økonomiske situasjon påvirker vedlikehold av båten negativt i år. Mange opplever et stort press på økonomien nå. Da kan det være fristende å utsette vedlikehold, men det kan gi et stort etterslep på nødvendige utbedringer, skriver Fremtind i en pressemelding.

SKADEFOREBYGGER: Therese Hofstad-Nielsen sier man må overlate visse jobber til fagfolk.

Advarer mot el

I følge tall fra Finans Norge ble det i fjor registrert over 11 000 båtskader, som hadde en samlet erstatningssum på om lag 600 millioner kroner. Fremtind er redd for at dette tallet skal gå opp, og de er blant annet bekymret for brann grunnet selvmontering av el-anlegg:

– Du kan gjøre noe selv, men det er klare regler for hva du skal overlate til fagfolk. Feilmontering av elektrisk arbeid øker risikoen for brann betraktelig, sier skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen