ELANLEGG: Vinteren 2009/2010 fikk TwoStar 36 «Cilentra» nytt elektrisk anlegg. Det ble mange artikler i bladet.

Tips for oppgraderinger av seilbåt

Eier du, eller har nettopp kjøpt en litt sliten seilbåt, så er det fint å benytte andres erfaringer. Det kan du med SEILmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

SEILmagasinet har i alle år formidlet nyttige tips for seilbåteiere. Det meste av dette ligger tilgjengelig i våre digitale arkiver, men det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal finne dette frem.

Testguide

For å raskere kunne finne frem tester har vi i løpet av denne vinteren lansert Testguiden, en mulighet som gjør det enklere å søke frem gamle tester. Det samme systemet skal vi også bruke for å gjøre det enklere å finne frem praktiske saker.

TWOSTAR36: «Cilantra« ble kjøpt sliten i 2009, og ble gradvis oppgradert over mange år.
MOTOR: I 2010 fikk «Cilantra» ny motor.
SEIL: Seilgarderoben ble fornyet vinteren 2011/2012.

Bruk emneknagger

Når vi publiserer artikler, så legger vi på emneknagger til sakene, stikkord som du finner under artiklen. Disse emneordene, eller tagger, binder saker sammen. Det gjør det enklere å søke opp saker.

Om du trenger inspirasjon og tips om oppussing og vedlikehold, så sjekk ut emneknaggen «Bruktbåten som skal skinne». Her finner du mange av artiklene fra oppussingen av TwoStar 36 «Cilantra», som ble kjøpt sliten i 2009, men som i løpet av noen år fikk ny motor, nytt elektrisk, nye seil, ny innredning osv.

FØR: 80-talls-innredning med mye greier
ETTER: Nye puter, garnering langs skroget, LED-lys og lit maling i 2013.

.

RUST: Jernkjølen fikk en behandling som varer.
SKROG: Vekk med gammelt bunnstoff for mindre friksjon.
OPPGRADERING: Nye vinduer, forsenket i overbygget i 2016.

Bror kjøper bruktbåt

Selv om «Cilantra» er solgt, så blir det ikke slitt på praktisk stoff. SEILmagasinets nye kollega Bror Sonne søker ny båt, og han er ikke redd for å gjøre en innsats for å få en billigere båt. Selv har jeg X-362 Sport «Xoco» som også er over 20 år, og krever stell. Nytt denne sesongen er nye seil. «Xoco» har også egen emneknagg.

.