Fra karibisk varme til nordatlantisk kulde

Volvo Ocean Race er på vei fra varme Karibia til det kaldere klimaet i nord. Varmere klær trengs, men også posisjonene kan endre seg.  

Publisert Sist oppdatert

«Dongfeng»-skipper Charles Caudrelier, som nå leder etappen, beskriver situasjonen:

– Entypebåtene har endret regattaen. Når båtene er så jevne i hastighet, blir navigatørene mindre risikovillige. Usikkerheten i værbildet har tvunget oss til å holde sammen. I går var jeg overbevist om at hele flåten var for langt mot sør og at den som hadde mot til å jibbe mot nord, ville tjene stort. Ingen turde, men etter en stund tok vi risken og jibbet. Etter 20 minutter for styrbords halser turde vi ikke mer og jibbet tilbake til de andre. Gevinsten var likevel tydelig, med mer enn fem nautiske mil til «Brunel» og 10 til «Abu Dhabi»

Med vinden dreiende fra ESE til NE er sløren erstattet av kryss. Det har gitt «Dongfeng» kontroll over konkurrentene foreløpig, men værutsiktene er usikre.

– Foran oss venter en kaldfront vi må gjennom, sammen med 180 graders vindkantring, sier Caudrelier.

– Det kan bety lite vind, men mange byger. Etappen kan bli avgjort her. Den som kommer første gjennom og får den nye vinden, kan få et stort forsprang. Målgang er ventet torsdag 7. mai

Leg 6 (5,010 nm) Posisjonsrapport 00:40 UTC
1. Dongfeng Race Team, Charles Caudrelier (FRA), 969 nm Distance to Finish
2. Team Brunel, Bouwe Bekking (NED), 4.1 nm Distance to Lead
3. Abu Dhabi Ocean Racing, Ian Walker (GBR), 14.3 nm DTL
4. Team Alvimedica, Charlie Enright (USA), 28.1 nm DTL
5. MAPFRE, Iker Martínez (ESP), 28.7 nm DTL
6. Team SCA, Sam Davies (GBR), 77.3 nm DTL