Mesterskapet seiles på OL banen fra 1992.
Mesterskapet seiles på OL banen fra 1992.

Friskt i Barcelona

De 42 båtene som deltar i Europamesterskapet for Nacra 17 får vasket seg skikkelig

Publisert Sist oppdatert

42 båter fra 23 nasjoner er samlet når den nye OL klassen for blandete gutte- og jentelag har sitt Europamesterskap i Barcelona i disse dager. Feltet er av høy kvalitet med 13 vinnere av olympiske medaljer og seilere som har mer enn 50 VM og EM titler fra andre klasser bak seg. Blant dem er forrige EM vinner Iker Martinez, kjent fra Volvo Ocean Race og med OL gull i 49er klassen. Også Franck Cammas, med seier i Volvo Ocean Race og et uttall triumfer i offshore shorthandedseiling bak seg, stiller til start i mesterskapet som er en viktig oppkjøring mot OL 2016.

Etter to dager er det britene Ben Saxton og Nicola Groves som har tatt ledelsen i mesterskapet, foran australsek Warren Bundock og Nina Curtis, med Cammas og Sophie de Turckheim på 3. plass. Det er til nå seilt seks seilaser i tildels sterk vind og man kan stryke dårligste resultat. Også norske Nicholas Fadler Martinsen fra Son og Martine Steller Mortensen fra Arendal deltar i mesterskapet. Etter å ha forbedret seg gjennom regattaen og avsluttet gårsdagen med 13. plass ligger det norske  laget på 25. plass sammenlagt. Beste skandinaviske lag er OL vinner fra 49er i 2008 Allan Nørregaard som sammen med Annette Viborg ligger på en sterk 7. plass. Martinez og makkeren Julia Rita ligger på 10. plass og var langt bak nordmennene i den siste seilasen igår.

Mesterskapet som startet mandag ved Barcelona International Sailing Center (BISC) startet mandag 28 oktober og varer uken ut. 

Resultater