Frostad gir seg

Etter åtte år i ledelsen av Volvo Ocean Race trekker Knut Frostad seg ved årsskiftet.

Publisert Sist oppdatert

Knut Frostad (48), CEO for Volvo Ocean Race går av ved årsskiftet etter åtte år i sjefsstolen. Han tok over etter Glenn Bourke i 2008 og har ledet Volvo Ocean Race i 2008-09, 2011-12 og 2014-15. Han ønsker å vie mer tid til familien og ettersom det å lede Volvo Ocean Race medfører mye reising og lange dager på kontoret, er dette en naturlig konsekvens av dette ønsket. 

 

Knut er stolt av tiden som leder, der han har utviklet en profesjonell organisasjon på høyt nivå og han har stått for viktige endringer samtidig som sjelen og historien for jorden rundt regattaen som har vært arrangert i 42 år er vel ivaretatt.

- Med nesten halve livet og mye engasjement investert i regattaen har dette vært en av mine vanskeligste beslutninger å ta, sier Knut. - Jeg er en "alt eller ingenting" person og dette er en "alt eller ingenting" jobb. Nå vil jeg bruke mer tid på familien.

-

Det er ingen tvil om at Knut Frostad har vært en markert leder som har satt sitt personlige preg på regattaen, både som seiler og leder. Hans omdømme star sterkt, både I seilkretser og i styrende organer i Volvo systemet,


Han vil stå I jobben ut 2015 mens man leter etter hans etterfølger.