Fæste best av 1000 Optmistjolleseilere

Påskeragattaen for Optmistjoller på Gardasjøen ble avsluttet idag med gullfinaler. Best av alle ble Drøbakseilerem Harald Fæste

Publisert

Harald Fæste fra Drøbaksund Seilforening kunne juble etter gullfinalen i Lake Garda Meeting hvor han sikret en imponerende seier i verdens største entyperegatta med over 1000 deltagende optimistjoller. Klubbkollega Hermann Tomasgaard fulgte opp med en sterk 4. plass.

Både Harald og Tomas har seilt meget jevnt godt hver dag og har nok en gang bevist at de ligger i den desiderte toppen av optimistjolleseilere i Europa. Dagens gullfinale bestod av to seilaser hvorav den siste ble preget av at forholdene endret seg og favoriserte motsatt side av banen i forhold til tidligere. Harald sikret seieren til tross for en 76. plass i denne siste seilasen. Alle de beste optimistseilerne i Europa med unntak av nederlenderne deltok i Lake Garda Meeting 2008 på Gardasjøen.

På bildet er det Herman Tomasgaard som er på vei til å runde sløremerket i en av seilasene.

I Easter Regatta på Braassemermeer i Nederland gjenstår det enda en dag med seiling, men også her ligger flere av de norske seilerne meget godt an. Martin Mejlænder-Larsen fra Bærum Seilforening holder 6. plassen og Lars Johan Brodtkorp fra Horten Seilforening ligger på en 8. plass.

Foto Elling Skaar.

Resultater fra Gardasjøen

Resultater fra Braassemermeer

Powered by Labrador CMS