Full fart over Irskesjøen

Puma har tatt ledelsen når båtene nærmer seg Lands End, men Ericsson 3 har den største båtfarten

Publisert

Puma har tatt ledelsen etter 14 timers seiling og med én båt mellom seg og Telefonica Blue, holder den amerikanske båten også 2. plass sammenlagt, med ett poengs overvekt. Båtene har nå passert fastnet Rock og er på vei over Irskesjøen. Lands End vil trolig bli passert på ettermiddagen i dag før flåten setter kursen inn i den Engelske Kanal der det er ventet at vinden vil løye og bli mer variabel. Strøm og skipstrafikk kan bli en ytterligere utfordring her etter hvert som båtene nærmer seg Hook van Holland og ekstrarunden som er lagt inn her.

Senere setter båtene kursen nordover gjennom Nordsjøen der det er ventet frisk østlig vind med fokkeslør. Ved Skagen kan det igjen bli krevende, med kraftig strøm og skipstrafikk samtidig som vinden løyer.

Etter planen skal båtene være i Marstrand onsdag, der det blir pitstop inntil søndag 14. juni. Da kan båtene ikke løftes på land, hjelp utenfra er ikke tillat og det er ikke lov å proviantere ytterligere for etappen til Stockholm.

Aksel Magdahl og Arve Roaas seiler begge på Ericcson 3 på denne etappen, mens Eivind Melleby er erstattet av Magnus Woxén. Melleby er på barselbesøk hjemme da hans kone Karianne nedkom med en sønn tidligere i uken.

Posisjoner og rekkefølge kl 0600 idag, 7. juni.