FAVORITT: Francois Gabart er favoritt i den største klassen. Forventet tid er 8 døgn.
FAVORITT: Francois Gabart er favoritt i den største klassen. Forventet tid er 8 døgn.

Gabard utfordrer Joyons transatlantiske solorekord

Noen rekorddistanser veier tyngre enn andre. Rekorden fra New York til Lizards Point slår dem alle.

Publisert Sist oppdatert

Tre uker etter seieren i soloseilasen The Transat Bakerly fra Plymouth til New York er François Gabart standby for et transatlantisk rekordforsøk. Solorekorden på den 2818 nm lange distansen fra New York til Lizards Point ved innløpet til den engelske kanal tilhører Francis Joyon og lyder på fem dager, to timer, 56 minutter og 10 sekunder. Nå vi Gabard som til nå bare har deltatt i regattaer og aldri i rekordseilaser forsøke seg på denne klassiske rekorden.

Sammen med sin vær ruter Jean-Yves Bernot, jakter skipperen på den 30 meter lange trimaranen MACIF på det optimale værvinduet som skal gjøre det muig å ta denne rekorden. Gabart gikk i mål i The Transat Bakerly 11. mai etter å ha seilt de 3,050 nautiske milene fra Plymouth til New York på åtte dager, åtte timer, 54 minutter og 39 sekunder.

Etter sin første solotriumf med den nye  MACIF trimaranen har Gabart vært hjemme i Frankrike de siste tre ukene for å hente seg inn og for å forberede seg til rekordforsøket. - I flere dager har jeg nå lagt om mentalt til rekordmodus, sier Francois Gabart som er heldig å ha båten klar i New York etter en vellykket transatlantisk regatta. - MACIF er i perfekt stand strukturelt og jeg er også veldig godt fornøyd med hvordan dekksutstyr og layout fungerer, sier han.

Solorekorden transatlantisk er den første Gabart forsøker seg på og som er en del av forberedelsene til det utimate rekordforsøket, på jorden rundt rekorden som også tilhører Francis Joyon. Etter planen skal Gabard begi seg ut på denne distansen høsten 2017.