Godtgjørelse for Vendée-seilere
Godtgjørelse for Vendée-seilere

Godtgjørelse for Vendée-seilere

De to seilerne som bisto i redningaksjonen for Jean Le Cam har begge fått godtgjørelse av juryen.

Publisert

Den internasjonale juryen har gitt godtgjørelse både til Vincent Riou (PRB) og til Armel Le Cléac’h (Brit Air) for deres deltakelse i redningsaksjonen for Jean Le Cam. Armel Le Cléac’h får trukket 11 timer fra sluttien i mål og han øker dermed sjansene for å ta igjen Roland Jourdain som nå ligger på 2. plass i regattaen.

Vincent Riou som lå på en klar 3. plass da han avbrøt regattaen for å delta i redningaksjinen brakk som kjent masten etter at dekssprederen hektet seg i kjølen på den havarerte VM Materieux. Riou måtte dermed bryte løpet og etterlate båten i Ushaia der den nå skal lastes ombord i et lasteskip for å bli skipet hjem til Frankrike.

Riou får nå tildelt en delt 3. plass i Vendée Globe regattaen, likt med den som kommer på 3. plass i mål. Mye tyder på at dette nettopp blir Armel Le Cléac´h.

Også Marc Guillemot på Safran er godskrevet tid etter at han lå bi Yann Elies som tidligere i regattaen brakk lårbenet syd for Australia. Han vil få godtgjort 50 timer og ligger dermed an til å gå forbi Samantha Davies som i øyeblikket ligger på 4. plass, ca 330 nm foran.

Videorapport for den 64. dagen her

Videorapport om godtgjørelse her

Powered by Labrador CMS