Golding og Thomson kommer til Oslo

Seilas og Amundsen Oslo har invitert soloseilerne Mike Golding og Alex Thomson til Oslo. 15 februar forteller de om den dramatiske redningsaksjonen i Sydishavet, om sikkerhetskrav for soloseilas og om sine planer fremover med hver sin nye Open 60

Publisert

De to seilerne og tidligere rivaler knyttet nære bånd da Mike Golding reddet Alex Thomson fra den synkende «Hugo Boss» da begge var på vei til Fremantle på den første etappen i Velux 5 Oceans regattaen. 24 november ble en merkedag i begges liv både på godt og vondt, på godt da redningsaksjonen lykkes og på vondt da masten på Goldings «Ecover» brakk på to steder mindre enn seks timer senere. Seilerne kom seg ved egen hjelp til Cape Town der også Golding valgte å trekke seg fra regattaen.

Nå vil Golding og Thomson dele den dramatiske opplevelsen med norske seilere, når de kommer til Oslo 15. februar for å ta imot hver sin Amundsen Solar Navigator fra Amundsen Oslo, offisiell tidtaker for Velux 5 Oceans regattaen.

Mike Golding ble nylig tildelt en OBE av Dronning Elizabeth for sitt bidrag til seilsporten. Golding, som er 46 år gammel og bosatt i Hampshire i syd England, er regnet for å være en av verdens beste soloseilere, og ble kjent for rekordseilasen jorden rundt mot vest da han alene i 1994 med en av Chay Blyths 68 fots stålbåter slo den eksisterende rekorden med hele 125 døgn. Han har også vunnet BT Global Challenge og deltatt i to Vendee Globe seilaser. Den siste var han nær ved å vinne, men da flere av fallene røk og kjølen falt av mot slutten av regattaen, var det en fantastisk prestasjon at han i det hele tatt greide å fullføre på 3. plass.

Alex Thomson er en av de yngste seilerne i solosirkuset, men også en av de friskeste. Han og Golding har to av de best finansierte prosjektene i bransjen og begge har nye båter under bygging, Thomson en Finot/Conq båt til Barcelona World Race, mens Golding Owen Clarke design også skal være klar til sommeren, selv om han idag ikke planlegger å delta i tomannsseilasen jorden rundt.

Alt dette og mer til vil du få vite når karene karene kommer til Oslo.

Hold av datoen. Mer info kommer etter hvert på www.seilas.no

Powered by Labrador CMS