Test fra arkivet: Grand Soleil 37

ELEGANT: Grand Soleil 37 får poeng for sine rene og elegante linjer.
ELEGANT: Grand Soleil 37 får poeng for sine rene og elegante linjer.

Velbygget italiensk eleganse

Grand Soleil har vært med i noen år og oppnådd gode resultater på regattabanene over alt. Derfor var det synd at seilgarderoben på testbåten neppe ydet båten full rettferdighet.

Publisert Sist oppdatert

I 2009 arrangerte vi en stortest av åtte raske båter mellom 36 og 38 fot ut fra Lysekil i Sverige. Arcona 370, Hallberg-Rassy 372, Elan 380, FinnFlyer 36, Linjett 37, Salona 37, Swedestar 370 og Grand Soleil 370 ble testet og vurdert av et testlaget bestående av en rekke toppseilere fra Sverige, Norge og Danmark foruten journalister i Seilas, Båtnytt og Die Yacht. Testen foregikk over fire dager, og ble presentert over 12 sider i Seilas 9-2009. Vi publiserer testens innledende tekst i midten av september. Her ser vi på FinnFlyer 36. Vi supplerer med omtale av hver enkelt båt hver torsdag i ukene fremover. Vi utvider testen her med flere bilder som vi ikke fikk plass til i papirutgaven for 12 år siden.

Grand Soleil 37 er en bra båt, men flere hadde problemer med at den var så nøytral på roret, noe som gjorde båten vanskelig å styre, mens andre ga den nesten topp styringen. Testbåten hadde ikke optimal seilgarderobe, noe som må ta hovedskylden for at båten ikke oppnådde forventede resultater mot de andre, selv om båten hang godt med da det blåste som friskest. Farten vi opplevde passet relativt godt til båtens LYS-tall på 1.30.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER