Havblikk

Grip dagen

På Grip er du i en verden for deg selv. Hav på alle kanter. Intet mer.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes en øy på kanten til havet som skinner i morgensola og gnistrer i dagens siste stråler. Husene er fargesprakende og fraflyttede. Da fisket var på sitt beste og de små båtene regjerte, kunne det være opptil 2000 fiskere her ute når skreifisket var på sitt beste vinterstid. Det må ha vært trangt og festlig.

Havnen kan nemlig virke trang når du har kurs for moloen fra øst. Det er fordi den er trang. Når du er innenfor, skal du knekke rett styrbord for å komme inn til den lille gjestebryggen som ligger helt innerst i viken. Det er plass til én 40-foter på hver side. Ikke flere. Andre båter må sjekke med de lokale eller legge seg på fergeleie med alle muligheter for å måtte flytte på seg i sommermåneden.

Utenfor sesong er det behagelig stille her ute. Husene i ytterste rekke er spent fast med vaiere med god grunn. Rokksjøen kan stå gjennom gatene på en værtung dag. På en stille dag er det mulig å gå inn i den vestlige havnen, men det skal gode nerver og værmeldinger til for å bli liggende over natten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her