Gullet til Danmark i 49er

OL-juryen avviste protesten mot de danske seilerne Jonas Warrer og Martin Kirketerp Ibsen som dermed fikk sine gullmedaljer etter en av de mest dramatiske seilaser i den olympiske historie.

Publisert

Etter å ha ventet i 19 timer på juryens avgjørelse, kunne danskene Jonas Warrer og Martin Kirketerp Ibsen endelig glede seg over gullmedaljene i 49er klassen. Danskene, som brakk masten rett før start ,fikk i siste øyeblikk låne Kroatias båt i finaleseilasen. Etter en av de mest dramatiske OL-seilasene i historien der samtlige båter kullseilte minst en gang, gikk danskene i mål som nr. 7 og sikret seg dermed gullmedaljene, så vidt foran OL-mestrene fra 2004 Iker Martinez og Zabi Fernandez og Jan-Peter og Hannes Peckolt, GER.

Imidlertid la regattakommiteen inn protest mot danskene for å ha seilt med en båt som var målt inn for et annet lag. Om denne protesten hadde vært tatt til følge ville danskene ha fått 4. plass, mens gullet var gått til de spanske seilerne. Juryen under ledelse av den erfarne briten Joh Doerr starter avhøringen av relevante parter umiddelbart etter målgang i går kveld og fortsatte i morgentimene idag. Rett før lunch kunne Doerr annonsere at protesten var avvist.

Den danske seileren Martin Kirketerp Ibsen hadde da knapt sovet i natt og fortalte om timer fylt av store følelsesmessige svingninger.

- Jeg ville ikke ønske min verste fiende å skulle gjennomgå noe lignende, sa han da saken var klar. – Det ene øyeblikket tror du at du skal vinne og i det andre tror du at saken er tapt. En ting er hva jeg håper på innerst i sjelen, en annen er hva som skjer i juryrommet sa han. – Det hele er uvirkelig, sier han med gårsdagens dramatiske medaljefinale i tankene. – Vi brakk masten, seilte inn til havna og fikk låne kroatenes båt og rekker starten med fire sekunder! Hadde vi krysset startlinjen fire sekunder senere hadde vi ikke kunnet vinne OL. Og deretter protesten og alle utsettelsene. Alt er helt uvirkelig.

De spanske seilerne var sporty og gratulerte danskene med seieren. – De seilte virkelig bra og fortjente å vinne. Jeg er glad for at vi tok vår andre OL-medalje, sa Iker Martinez idag morges.

Powered by Labrador CMS