OPPSIKTSVEKKENDE: Sødergren har våget å gå nye veier med Shogun 43. Båten får et aggressivt uttrykk.

Shogun 43 seiler til høsten

Også i Sverige skjer det spennende produktutvikling. En ny 43-foter bygges i ren karbon.

Publisert

Om du vil ha en båt som vekker oppsikt, ikke på grunn av størrelse, men av stil og egenskaper, så kan Shogun 43 være noe. Den 13 meter lange båten er i produksjon hos Rosättra Båtvarv, et verft mest kjent for Linjett. Men Shogun bygges mer avansert, så verftet har hentet inn kompetanse fra Vaxholm Komposite og Marstrom Composite.

Designperle

Den nye 43-foteren er andre modell fra Shogun. Tidligere er det bygget en 50-foter med mye til felles med Club Swan 50, men Shogun har opptrekkbar kjøl, og er litt smalere.

Shogun er konstruert av Håkan Sødergren som nå får hjelp av sin sønn Oscar. Sødergren er kjent for slanke og raske seilbåter med mye seil. Den nye 43-foteren blir bare 3,7 meter bred, i sterk kontrast til dagens 40-fotere som er fire meter pluss brede.

Vekten er også i en annen verden. Shogun 43 skal bare veie 6,3 tonn.

HEKK: Båten får doble ror og en ny vri bak.
RIGG: Masten er plassert bak kjølbladet. Baugen er et negativt profil.

Kundetilpasset

Shogun 43 skal være egnet for shorthandedseiling. Masten er flyttet langt bak, og det gir en stor fokk som gjør at en selvslåer skal fungere.

Båten kan leveres med fathead storseil, eller tradisjonell form. Kjølbybdeb er på 2,7, eller 2,4 meter.

Shogun har ikke publisert noen innredningstegninger, men interiøret er beskrevet som lyst og moderne. Båten får tre lugarer.