«Har vært litt julenisse»
«Har vært litt julenisse»

«Har vært litt julenisse»

Dag Skarsgård og hans firma Seilpartner AS har gitt bort en PC og et Expedition-program til NORSTEAM. Nå skal han lære dem å bruke det.

Publisert

– Ja, du kan si at jeg har vært litt julenisse, sier Dag Skarsgård fra Asker, selv skipper om bord i en Landmark 43 og som sådan konkurrent til NORSTEAM på regattabanen. Han forteller at NORSTEAM hadde satt opp en ønskeliste til jul over utstyr de gjerne skulle hatt, og Skarsgård grep fatt i PCen og navigasjonsprogrammet som stod der.

GODT PROSJEKT. – Jeg synes det er hyggelig å støtte et så godt prosjekt som NORSTEAM er. Jeg synes det er et positivt tiltak at unge på denne måten får lære seg storbåtseiling, sier han.

PCen han har gitt bort er av en type han har satt sammen selv og som firmaet hans, Sailpartner, selger. Den er bygd for maritim bruk, den er robust og bruker spesilet lite strøm. Navigasjonsprogrammet Expedition er et av de mest brukte om bord i regattabåter.

TO KURS. Nå skal han lære de unge å bruke utstyret, og 18. februar og 3. mars, setter de seg på skolebenken for å høre på Dag Skarsgård. Det dreier seg om et grunnleggende kurs i bruk av Expedition:

– For dem som ikke kjenner programmet eller har brukt det litt. Kurset skal være til hjelp for å «komme over kneika», sier Skarsgård.

ÅPENT FOR FLERE. Kurset er også åpent for alle andre som vil lære mer, og det holdes i Norges Seilforbunds lokaler på Ullevål Stadion.

– Men møt presis. Dørene stenger kl 1831, sier kursarrangør Per Christian Bordal i NSF.

Han kan for øvrig fortelle at forberedelsene og planeggingen for årets NORSTEAM-sesong er i full gang. Fire nye er kommet inn på laget, og etter endt sesong har det første «kullet» fullført sine to år, og det skal tas inn ytterligere nye seilere.

TIL VESTLANDET. Etter det SEILmagasinet erfarer har NORSTEAM-prosjektet planer om en omfattende Vestland-tur kommende høst og vinter, og tanken er at mange seilere fra Vestlandet dfa skal få anledning til å forsøke seg i 52-foteren, som en gang het FRAM V og ble gitt i gave til NSF fra kong Harald.