Harald Rolfsnes tok gull
Harald Rolfsnes tok gull

Harald Rolfsnes tok gull

Det var utfordrende forhold da Harald Rofsnes ble nordisk 2.4 mR-mester.

Publisert Sist oppdatert

Det begynte oppskriftsmessig under det nordiske mesterskapet i 2.4 mR i Ålesund. Bjørnar Erikstad ledet suverent med to seire og en annenplass, men det ble ny spenning i mesterskapet i dag (søndag) da det begynte å kladde litt for Tønsberg-seileren.

TØFFE FORHOLD. Det var veldig tøffe forhold første dag med vindbyger opp mot 17–18 m/sek og vi måtte sende seilerne på land etter tre seilaser, forteller Marius Maaseide i Ålesunds Seilforening til SEILmagasinet.

Og det fortsatt på søndag med varierende vind; den skiftet både i retning og styrke.

Bak Erikstad var det Harald Rolfsnes fra Røyken og Hans Eklund fra Sundsvall i Sverige som hang best på.

– Det ble ganske tidlig klart at det var mellom disse tre kampen om medaljene ville stå, sier Maaseide.

JEVNET SEG UT. – I dag ble Hans nr to i første seilas, mens Harald ble tre og Bjørnar kom på en sjuendeplass, og dermed var det ny spenning. Harald fulgte opp med å vinne søndagens andre seilas foran Bjørnar med Hans på fjerde. Mesterskapet var fortsatt helt åpent, referer Maaseide.

I det som ble siste seilas på grunn av maksimaltidsbegrensningen i seilingsbestemmelsene, ble Harald nr 3, Bjørnar nr 6, med Hans helt nede på en 13. plass.

Det betød at det ble Harld Rofsnes som kunne klatre øverst på pallen, Bjørnar Erikstad tok sølv mens det vanket bronse på Hans Eklund.

FLERE UTFORDRERE. – Det er interessant å se at det etter hvert er mange seilere i 2.4-miljøet i Norge som begynner å utfordre Bjørnar Erikstad og Harald Rofsnes. De to har stort sett vært et nivå over de andre i Norge de siste årene. Moro er det at det er stor geografisk spredning blant utfordrerne; Trond Atle Huth fra Stavanger (SF 1928), Eilert Kamfjord fra Tønsberg, Trond Sverre Førde fra Bundefjorden, Ronny Tallaksen fra Karmøy og Eirk Yndestad fra Ålesund har alle periodevis levert glitrende seiling under NoM, sier Marius Maaseide.

FÅ UTLENDINGER. Han sier seg godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

– Både på vann og land mestret vi utfordringene, mener han.

– Det eneste vi manglet var flere utenlandske deltagere. Andelen norske båter var noe høy. Det til tross for at det var det svenske 2.4-miljøet som i fjor oppfordret Ålesunds Seilforening til å arrangere NoM – med «garantier» om et tosifret antall svenske deltagere. Men, de viktigste er alltid de som er tilstede, ikke de som ikke er her, sier han.

Ialt deltok det 28 seilere – to svenske, en dansk og resten nordmenn.

Komplett resultatliste