Haugesund trekker seg som EM arrangør

Haugesund Seilforening trekker seg som arrangør av EM 2011 i Melges 24 klassen. Manglende finansiering og samarbeidsproblemer med Melges Norge oppgis som årsak.

Publisert

Dermed mister Norge det mest spennende mesterskapet i norske farvann under 2011-sesongen. 

Like før den internasjonale klasseklubben satte seg ned til sitt årlige klassemøte, som fant sted i Berlin denne lørdagen, hadde ledelsen fått melding fra arrangementskommiteen i Haugesund om at byen må trekke seg som arrangør av europamesterskapet i 2011.

Denne situasjonen har i stor grad oppstått som et resultat av vansker med å sikre den nødvendige sponsing og støtte arrangementet var avhengig av. Den internasjonale klassklubben uttrykker i en pressemelding at de forstår den frustrasjonen og skuffelsen i den norske flåten og arrangøren i Haugesund håper å kunne se et mesterskap i Norge i nær fremtid. Haugesund Seilforening og primus motor bak mesterskapet Jens Wathne har gjennom de siste årene jobbet knallhardt for å sikre mesterskapet til Norge og bortfallet av et EM på hjemmebane er et tap for klassen.

I mellomtiden har styret i den internasjonale klassen fått to veldig sjenerøse tilbud fra potensielle klubber som kan tenke seg å arrangere mesterskapet i Haugesund sitt sted. Ett av disse alternativene vil gi klassen mulighet til å holde arrangementet i den skandinaviske regionen, noe klasseklubben selv har ønsket i respekt for den nord-europeiske flåten. Disse forslagene ble gjennomgått på årsmøtet og klassestyret har mandat til å følge opp disse forslagene og finne den best mulige løsningen for å arrangere et verdig EM for Melges24 i 2011. Den nye vertsklubben vil annonseres iløpet av de neste to ukene.

Ytterligere informasjon vil bli publisert så snart som mulig, men senest uken som begynner den 6 desember 2010.