Heftig Norgesmesterskap

I morgen skal det blåse opp mot 17 sekundmeter. Det blir litt for tøft for en del deltagere som trekker seg fra mesterskapet.

Publisert

Store bildet: Camilla har valgt å trekke seg fra NM i ORC.

ORC NM blir arrangert av Tønsberg Seilforening til helgen og i morgen skal det blåse stiv kuling på banen ytterst i Oslofjorden. I kveld vil det faktisk blåse hele 19 m/s på Færder fyr i følge yr.no.

For kostbart

«Camilla» har valgt å trekke seg fra regattaen. – Vi er ikke godt nok trent til å seile i så mye vind. Det er ikke bare bare å komme mot lensemerket i 22 knop å berge spnnakeren, forteller Ole Martin Vorrdahl på telefon til Seilas.

Sparer 100 000 kroner

Også Christian von Trepka i Al Capone har valgt å terkke seg. – Vi seiler Nesodden høst Cup i stedet. I fjor var vi litt for vågale var var med på alt. Det ble dyrt. Nå har vi lært å si stopp, og å seile i stiv kuling med Al Capone kan fort pådra oss kostnader på 100 000 kroner. Det har vi ikke råd til.

Som i fjor

En som ser frem til morgendagen er Jørn-Erik Ruud i Team Normar, First 40. – Over 15 m/s er litt mye for os, men vi klarer oss bra mellom 12-15 m/s forteller han på telefon til Seilas. Ruud forteller at søndagen i fjorårets mesterskap hadde tilsvarende forhold som forventes i morgen. – IMX 40 «Xanthippe» vant sammenlagt, men team Normar vant de to siste seilasene i fjorn, forteller Ruud. Han frykter også Fram som vil plane, og seile ekstremt raskt på unnavind.

Værmeldingen for helgen ved Færder Fyr.

Powered by Labrador CMS