SHORTHANDED: Sun Fast 3300 er utviklet for single og doubbelhanded-seiling.
SHORTHANDED: Sun Fast 3300 er utviklet for single og doubbelhanded-seiling.
COCKPIT: Cockpiten er enorm, og gir plass til fullt mannskap, om det er nødvendig.
ENKELT: Den nye 33-foteren har samme planløsning som Sun Fast 3200, men skroget har mer volum.

Sun Fast 3300 først til Norge

Lette, raske og kompakte seilbåter er blitt etterspurt. En ny generasjon regattabåter er på vei. Sun fast 3300 var den første av disse som kom til Norge.

Publisert
FATHEAD: Storseilet har firkanttopp, og masten doble akterstag.

– Interessen er helt vill, forteller Oda Heitmann i Heitmann Marine som er nedrent av seilere som vil vite mer om Jeanneaus nye regattabåt. Så langt er det skrevet fire kontrakter på denne båten, hvor en er levert. De andre blir levert til neste år.

Tøff og sprek

Sun Fast 3300 erstatter Sun Fast 3200 som ble populær i Norge. Nyheten er konstruert av Guillaume Verdier, sammen med Daniel Andrieu som står bak Sun Fast 3200 og Sun Fast 3600. Sun Fast 3300 ble sjøsatt i fjor, og lansert samme år som J/99, JPK 1030 og Dehler 30 OD, alle lette og spreke båter, egnet for shorthandedseiling. Det er for tiden stor interesse for denne typen båter i Norge, men det var Jeannaeu som kom ført hit opp.

Ned i størrelse

Flere av kjøperne av Sun Fast 3300 går ned i båtstørrelse, men opp i fart. Mange har innsett at det er regattaseiling som gir den største gleden, og er villig til å gå ned på komfort for å ha det morsommere, og ikke minst billigere under seil.

Med shorthandedseiling på OL-programmet i 2024 så er det også interesse å bygge opp en flåte med like båter for å bygge et miljø på et høyere nivå.

EIER: Arnt Rune Ottesen falt for de tøffe linjene.

Likte linjene

– Jeg likte linjene, og bestilte båten etter at jeg så den under båtutstillingen i La Rochelle i fjor, forteller Arnt Rune Ottesen som eier den første båten i Norge. Han har eid mange Jeanneauer før, men bytter nå ut sin Seascape18 med denne. Ottesen har ikke tenkt å regatta, men å ha båten for å ha det gøy på vannet.

– Det ble en bra tur hjem fra Polen hvor båten er bygget. Vi hadde 12 knop på loggen, og den planer tidlig, forteller eieren som har utstyrt båten med en asymmetrisk spinnaker, fokk og storseil. Båten ligger for tiden i Son.

Skal under tak

– Vi har en lang liste på seilere som vil se og seile båten forteller Oda Heitmann. I høst blir båten satt i utstilling under tak hos Heitmann i Drøbak, og da blir det gode muligheter å studere båten nærmere.