Holdt nesten til mål

Øyvind Peder Jahre tok ledelsen fra start og seilte glimrende hele seilasen, men på målstreken kom en av de mange sterke itaienere og snøt det norske laget for seiersskuddet.

Publisert

Jahre mistet også ledelsen i Corinthian Division til franske Jean-Francois Cruette, men ligger stadig på 2. plass foran Bruce Ayres som hade en tredje og to seire i denne klassen igår.

 

Jahre hadde sjansen i den syvende seilasen til å vinne, ikke bare amatørklassen, men også av samtlige i gullfinalen. Laget hans ledet seilasen helt fra start med Gabrio Zandona i «Joe Fly» rett i hekken hele veien. Imidletid var italienerne maksimalt heldige med den siste jibben før mål og kom seg det nødvendige hårtstrået foran.  - Vi hadde en veldig god start start og bra fart. Det gjorde at vi klarte å lede ved første merke. Farten var også meget bra på lensen, men på slutten ble det litt for tett med «Joe Fly», Jahre sa etter seilasen.

Best av de norske lagene et stadig Wolfpack med Geir Dahl Andersen som startet dagen med 4. plass. Laget ligger nå på 15. plass sammenlagt. Jahre som ikke greide å følge opp den fine seilingen fra det syvende racet, ligger som nr. 20 av samtlige, mens Rett Rundt Hjørnet med Herman Horn Johannessen er 30.

Luca Bressani med UKA UKA vant begge de to siste seilasene igår og leder med åtte poeng til nr. 2. Regattaen domineres stadig av italienerne som har syv båter blant de åtte beste. 

Det var flotte forhold ved Porto Cervi igår med vind mellom 15 og 28 knop i kastene.

Regettaen avsluttes idag.

Powered by Labrador CMS