Hollænderseilasen avkortes

 Målbåten har lagt seg ved Larkollen. Feltet er meget spredt. Vi har fått rapporter.

Publisert

Store bildet: Fram lå lenge bak Al Capone

Geir Frostrud er om bord i målbåten som ligger ved Larkollen. Han forteller om sol og en fin sønnevind på 3-4 m/s. – Shorthandbåtene som startet kl 08.00 hadde fin medvind fra start, og ligger ved Hollenderboen alt. De raskebåtene kom seg av gårde ved Mølen, men hovedfeltet ble liggende i vindstilla. De fleste båtene ligger mellom Mølen og Horten, forteller Frostrud til Seilas på telefon. Siste frist for å gå i mål er kl 23.00.

Håper på over-all-seier

Experssen «Sexpress» var en av ca 30 båter som klarte å komme seg rundt merket ved Mølen før vinden forsvant. De har nå fått sønnavinden og ligger øst av Bastø. Magne Klann er om bord og forteller at de kun har 20 båter foran.

– Vi ligger foran T-34, Xtreme og Team Normar, og ikke langt bak Norsteam. Slik vi ligger nå kan det bli en over-all-seiler. CB 365 «Frøken Fryd» ligger også langt oppe og har gode sjanser for seire, forteller Magne Klann fra den splitter nye Expressen.

Leder mye på Fram

Al Capone er utenfor slagen og ligger ca 5 minutter bak fram. Etter å ha seilt over fire timer skulle Fram ledet med 50 minutter på oss, forteller skipper Christan von Trepka etter en rask hoderegning. Camilla leder, så Fram. Rett bak oss ligger Nordsteam og More Chaos.

Nesten alle har valgt å gå øst for Bastø på grunn av utgående strøm, nå derimot er vinden i ferd med å snu, fortelle von Trepka på telefon.

Al Capone seiler mellom 6,5 til 7 knop i 3-4 m/s vind fra syd.

Powered by Labrador CMS