Bjørnar Erikstad på vei oppover

Etter en ujevn start hadde nordmannen to gode plasseringen onsdag og klatrer oppover på resultatlisten.

Publisert Sist oppdatert

Det er stor skuffelse i seilerkretser over at seiling ikke ble tatt inn i det paralympiske programmet for 2024 til tross for at årets VM mer enn tilfredsstiller det internasjonale paralympiske forbunbunds krav til antall deltakere og utbredelse. I USA deltar nå mer enn 90 lag fra 39 nasjoner spredt over tre klasser. Det arbeides derfor hardt på flere nivåer for å få forbundet til å revurdere avslaget for lekene i Paris.

I mellomtiden seiles det på Lake Michigan og onsdag hadde seilerne i 2.4 meter tre fine seilaser i 6-11 knops nordøstlig vind. Bjørnar Erikstad som var helt nede på 22. plass i den siste seilasen på åpningsdagen etter å ha havnet i et vindhulll, rehabiliterte seg med gode plasseringer den andre seildagen.

- Vi fikk tre seilaser i dag, ble veldig tett i den andre. Ble fire - men rett bak vinneren. Ligger åtte, men kun noen få poeng opp til fjerdeplassen. Fortsette å seile bra med gode starter og god båtfart, sier Erikstad etter gårsdagen.

Bjørnar Erikstad posisjonerer seg før start. Foto: Cate Brown/World Sailing
Bjørnar Erikstad posisjonerer seg før start. Foto: Cate Brown/World Sailing

2018 Para Sailing World Championship, Sheboygan, Wisconsin, USA. Over 90 competitors from 39 nations in three classes — Hansa 303, 2.4m OD, and RS Venture — competing from 18 September to 22 September 2018.