J/70 på Bygdin
J/70 på Bygdin

J/70 inntar høyfjellet når Grundig-finalen finner sted på Bygdin til helgen

KNS og GRUNDIG gjentar suksessen fra fjorårets Grundig Sailing Cup.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra KNS:

Finalen i den nordiske GRUNDIG SAILING CUP-karusellen vil finne sted 22.-23. september på Bygdin i Jotunheimen, 1060 meter over havet.

For andre året på rad skal seilerne kjempe på denne vakre innsjøen, omgitt av praktfulle fjelltopper på over 2000 meter. Bygdin er totalt 33 kilometer lang og 25 kilometer i rett luftlinje. Innsjøen er blant de største i høyfjellet og muligens den høyest beliggende navigerbare innsjøen i Norge. Beliggenheten midt i Jotunheimen er perfekt som utgangspunkt for korte og lengre fotturer. Med fjellheimen som gratistribune vil det være mulig for turgåere å følge seilingen fra kortere eller lengre hold.

Eidsbugarden som base

Bygdin vil uten tvil bli den mest spektakulære regattaen i 2018 og en opplevelse å huske. Her blir vinnerne av de ulike stevnene i Norge, Sverige og Danmark og noen andre heldige, invitert til å seile midt i den norske fjellheimen.

KNS og GRUNDIG har fått med Eidsbugarden hotel på laget, som vil fungere både som overnattingssted, regattakontor og tilholdssted for seilere, publikum og presse under regattahelgen. Eidsbugarden hotel ligger vakkert til i vestenden av Bygdin og har en lang historie som overnattingssted, og dette har de forsøkt å ta vare på både i interiør og atmosfære.

KNS og GRUNDIG ser frem til en fantastisk helg med seiling, der den endelige vinneren av GSC 2018 skal kåres.

Publikumsvennlig

Grundig Sailing Cup seiles med de populære J/70-båtene, og seilcupen arrangeres parallelt i Norge, Sverige og Danmark. GSC er et samarbeid mellom Grundig, KNS, Kungliga Svenska Segelsällskapet og Kongelig Dansk Yachklub.

Grundig Sailing Cup er en serie bestående av tre innledede stevner i hvert av landene, der man seiler i heat. Hvert heat består av 4-8 båter, og man seiler på korte, morsomme baner og tett på land. Det sosiale aspektet med felles lunsj, middager og aftersail er også prioritert, samt flotte premier fra GRUNDIG.

Waszpene blir med

I tillegg til den nordiske finalen i GSC, vil Waszp som er en foilende båt, det vil si at den letter fra vannet, også ha regatta på Bygdin denne helgen.

Livesending

Det vil bli livestreaming fra Grundig Sailing Cup sitt TV-studio på Eidsbugarden hotel, sendingen blir vist på Grundig Sailing Cup sin Facebook- side. 

Med Eidsbugarden i bakgrunnen
Med Eidsbugarden i bakgrunnen