Rolex Swan Cup

«Mathilde» startet med seier på Sardinia

Morten Kiellands Club Swan50 var langt foran konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert

Den årlige Rolex Swan Cup startet fra Porto Cervo på Sardinia idag med 110 båter fra 17 nasjoner. De tre entypeklassene, CS 42, 50 og OD45 seilte kryss-lens baner, mens de øvrige tre klassene seilte distanseseilas langs kysten, ca 18 nautiske mil.  Regattaen arrangeres av Yacht Club Costa Smeralda og Nautor's Swan med Rolex som tittelsponsor.

Morten Kielland som er bosatt i Gstaad i Sveits og seiler under sveitsisk flagg, har flere norske seilere på laget. Ved siden av Silje Brathagen With som står for navigeringen, er også Henrik Bucher og Alex Ringstad en fast del av mannskapet som ellers består av franske og engelske proffseilere, ledet av briten Leigh Mcmillan som er taktiker ombord.

«Mathilde» fikk en knallstart på regattaen og vant den første seilasen med nesten 20 båtlengders forsprang til nummer to. I den andre seilasen lyktes Kielland og Co også bra, men endte på 4. plass i et meget tett felt. Sammenlagt ligger «Mathilde» på 2. plass blant 12 båter. På plass i Porto Cervo er også Petter Muren som observatør.