– Håper på færre Youtube-treff i år

Ifølge de siste væroppdateringene vil det bli en rask «Tjörn Runt»-regatta. På skippermøtet i kveld varslet meteorologene vind opp mot 20 meter per sekund eller mer i bygerkastene og mulig torden. Seilas er med i to båter.

Publisert

FOREBYGGER: Mange grunner er merket med bøye i år. Fotos: Linn Krogh Hansen.

Stenungsundbaden;

Skippermøtet i kveld ble innledet med spesiell fokus på sikkerhet og oppfordringer til ikke å velge korteste vei hvis det skulle bli trangt om plassen. Med henvisning til fjorårets Tjørn rundt og de mange grunnstøtingene ønsker arrangørene at seilerne på de knappe 500 deltakende båtene prioritere sikkerhet fremfor å trenge seg for hardt på hvis plassen allerede er trang.  I år er også mange «nye» grunne rmerket med gule bøyer for anledningen.

«Tjørn rundt» verdenskjent

Harald Treutiger understreket at fjorårets «Youtube-suksess» er en han kunne vært foruten.

– Det er jo kult med Youtube. Og i fjor ble vi kjent over hele verden. Hele verden fikk høre om oss. Vi slo til og med Volvo Ocean race i antall Youtube-treff.. Den fine videoen om alle som gikk på grunn vet dere, gliser han ironisk, til en humrende forsamling. På spørsmål om noen var med i fjor og kan fortelle om det i plenium er det dog påfallende stille.

Raskt og tøft

Ifølge de siste oppdateringene fra meteorologene  kan lørdagens regatta by på røffe forhold med vindkast inntil 22 meter per sekund i bygene. Starten for de første båtene går klokken 0900, hvor vinden er ventet å være mellom seks til ti sekundmeter fra syd- sydvest, med vestlig dreining utover formiddagen og økning til 15 sekundmeter.  Det ventes byger med innslag av mulig torden utover dagen.

Kaldfront

– Utfordringen blir kaldfronten som vil passere mellom 1100-1400. Med denne følger byger   hvor kastene kan bli kraftige og uberegnelige. Bølgehøyden er dog ikke ventet til mer enn 1,5 -2 meter signifikant,  det vil si gjennomsnittshøyde på de høyeste bølgene. Dette kan likevel by på krapp sjø, som kan sørge for at seilasen kan bli våt for de mindste båtene.

Når det gjeldet strøm ventes en østgående strøm fra Skagerak som vil gi Tjørn-seilerne en sydadgående strøm på rundt en knop utover dagen.

Seilas er representert med Axel Nissen-Lie i GP42  «Al Capone» og undertegnende i «ManiX2» Finnflyer 36 Club, som begge sarter 9.05.

Powered by Labrador CMS