Høstsprøyt uten sjøsprøyt

Karmøy Seilforening arrangerte lørdag den årlige Høstsprøyt-regattaen. Men til tross for navnet,- det ble lite sjøsprøyt i håret denne dagen.

Publisert

HØSTSPRØYT-VINNERE: X35 «Carmen» (over) vant klasse III. foto: Caroline Henriksen. T.H: «Curium» vant klasse II, foto: Ståle Østrem.

Caroline Henriksen i Karmøy seilforening har sendt oss følgende rapport fra Høstsprøyten, som ble arrangert 26.september:

Regattaen, som arrangeres i det fargerike farvannet mellom Karmøy og Bokn, var preget av lite vind og yr. Starten gikk sørover fra klubbhuset i Kopervik kl 13, og deltakerne ble raskt delt i to puljer. De som startet på babord merke fikk raskt et forsprang nedover Karmsundet, mens resten av båtene ble liggende langs Kopervik havn en stund med variabel fremdrift. Videre innover i holmene ble det mye slør og lens frem mot runding av Høvring.

Etter en bra åpning av X-35ene i klasse III, var vel spørsmålet hvem av disse to som kom til å toppe klassen, og det ble «Carmen» med Odd-Bjørn Saltnes til rors som tok seieren.

I klasse II så det lenge ut til at det skulle bli enten «Lille Skræk» eller «Criado» som skulle stikke av med seieren, men i løpet av kryssen langs Lauvøy og det siste strekket opp Karmsundet, stakk en First Class 8 med John S. Paulsen til rors ifra og «Curium» kunne dermed kassere inn klasseseieren.

Vinden løyet mer enn forventet utover ettermiddagen, så det ble ikke tatt noen avkortning. Derfor var det dessverre ikke alle som rakk målgang innen maksimaltiden kl 20.

Ellers kan det nevnes at distriktets antakelig yngste seilbåtskipper Sondre Braseth (13 år) deltok med sin Maxi 77 «La Bomba». Han hadde gått båten alene fra Syre på Sør-Karmøy samme morgen for å bli med, en tur på flere timer. Her må det renne barskt vikingblod i årene!

Etterpå var det samling på klubbhuset med pizza og resultatservice. Carmen ble tildelt den tradisjonsrike vandrepokalen for beste båt overall. Som vanlig hadde Vico AS, leverandør av maritim elektronikk, gitt en håndholdt VHF til utlodning blant deltakerne. En fin avslutning på en flott helgeseilas.

Powered by Labrador CMS