Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Hyggelige havner ved Hustadvika

Farvannet er urent og værforholdene barske. Hustadvika kan være som en frådende kjeft, full av huggtenner som vil mose deg i filler og svelge restene. På fine dager er det en fantastisk seilas i naturskjønne omgivelser.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes mange fine havner på begge sider av Hustadvika, men det mest vanlige er å gå fra Bud til Kristiansund. Begge disse stedene har gode havneforhold om man må ligge på været noen dager. De har også alle fasiliteter, som butikker, restauranter, drivstoff og så videre.

Strekningen mellom Bud og Kristiansund er på rundt 30 nautiske mil, alt ettersom hvilke rute man velger. Mellom Bud og Grip er det cirka 10 nautiske mil lengre. Sammen med Stad er Hustadvika blant de mest beryktede havstrekkene i landet som mange småbåtfolk kvier seg for. Stad er ofte værutsatt, men strekket er navigasjonsmessig enklere enn Hustadvika.

Du bør unngå å gå Hustadvika i uvær, og under fornuftige værforhold er turen ganske uproblematisk. Men det forutsetter at du har forberedt deg litt. Du bør studere kartet nøye og legge en rute. Roter du deg bort, kan det være vanskelig å finne tilbake til riktig led. Stakene står tettere enn bedehusene på Sørlandet, og det er små marginer å gå på. Dessuten kan tåken komme raskt og uforvarende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her