Hvem blir kretsmester i OAS?
Hvem blir kretsmester i OAS?

Hvem blir kretsmester i OAS?

To regattaer gjenstår før kretsmesteren skal kunne kåres.

Publisert

Indre Oslofjord Big Boat Serie kalles det, men regattaserien teller også som kretsmesterskap for Oslo & Akershus Seikrets. Serien består av syv regattaer som teller sammenlagt; fem av dem er allerede unnagjort. De to som gjenstår er Ulbrandseilasen i regi av KNS kommende helg og North Sails Nesodden Høstcup 20.–21. september.

BUNDEFJORDEN I TET. Per i dag toppes listen, som består av hele 123 båter, av Terje Hall Torgersen fra Bundefjorden i båten ANDANTE. Han og mannskapet har en solid ledelse på Joakim Bruksås fra Hurum i TEMPO og Morten Ebbell Hestnes fra Bundefjorden i KULING.

TO STRYKNINGER. Med de fem unnagjorte regattaene; Isbryter’n, Bundefjorden Rundt, Oslofjorden Rundt, Håøya Rundt og Hurum Golden Cup, kan imidlertid deltagerne nå begynne å stryke dårligste resultat. Og da kan mye skje, for flere av deltagerne i toppen drar på poeng fra regattaer de ikke har startet i. Deltagelse og resultater i de to gjenstående regattaene er med andre svært avgjørende for den endelige utfallet av kretsmesterskapet.

TRUER BAKFRA. I Ulabrandseilasen er kun to av de 10 beste på listen påmeldt; Stian Henriksen fra Randsfjorden (nr.8) og Harald Walder fra Bærum (nr.10). Med et godt resultat vil begge kunne true båtene i teten. Beskjedne 15 deltagere er påmeldt til regattaen per i dag.

Ulabrandseilasen. Påmeldingsfrist 12. september.

I KM-finalen på Nesodden er det foreløpig kun syv båter påmeldt i de to NOR Rating-klassene.

North Sails Nesodden Høst Cup. Påmeldingfrist 16. september.

REGNSKAPET. I kretsmesterskapet blir automatisk alle som deltar i de oppsatte regattaene tatt med i det tellende regnskapet, og det kåres én kretsmester uansett klasse de har deltatt i. Poengene regnes ut ved ved å dele plasseringen med antall startende båter og multiplisere med 10 (p/s*10). For en regatta man ikke deltar i, får man 12 poeng.