Nordisk og norsk mesterskap i Formula 18

Hvor er de norske seilerne?
Hvor er de norske seilerne?

Hvor er de norske seilerne?

I nordisk mesterskap i Formula 18 i Åsgårdstrand savnes norske seilere.

Publisert Sist oppdatert

Katamaran-klassen Formula 18 tok Norge med storm for en del år tilbake, og i løpet av bare et par år var det en stor klasse med ivrige, litt middelaldrende seilere. Til helgen arrangeres nordisk og norsk mesterskap, men der er norske seilere mangelvare. Kun åtte norske lag er påmeldt.

Ialt er 19 lag påmeldt, men blir de ikke 20, vil ikke mesterskapet i Åsgårdstrand bli godkjent som norgesmesterskap.

IKKE GITT OPP HÅPET. – Jeg har jobbet hardt med å utfordre dyktige seilere, men det er ingen som tør, sier en lett fortvilet Tim Sandberg, som ennå ikke har gitt opp håpet om at det skal stille de «magiske» 20 båtene på startlinjen.

Han er selv villig til å låne ut sin egen båt som han nylig ble , «men til noen som faktisk kan seile». Tim forteller at F18 er krevende å seile, og at det kan bli dyrt dersom det begynner å blåse godt og ting går galt. Selv ble Tim Sandberg og Jørgen Beyer Strømquist nylig nr. 12 i VM med den samme båten i konkurranse med 167 lag.

LETT VIND. Ifølge yr.no vil det bli relativt lett vind under mesterskapet. Varselet lyder på vind fra 3 til 5 m/sek.

Mesterskapet går fra 14. til 16. august og han forteller at det satses på et godt sosialt arrangement i «klassisk Åsgårdstrand-stil» og seilerne får rabatt på hotellet. Seilerne skal seile om den evigvandrende «bøtta» som Ole-Petter Pollen har satt opp.  

Formula 18-klassen kåret offisielle norgesmestre i 2010 (22 båter) og 2011 (25 båter), men etter det har de ikke vært mange nok. I år håper de imidlertid å kunne få det til, i kombinasjon med at NM også er et nordisk mesterskap.

VETERANENE STILLER. Blant de norske deltagerne stiller klassens veteraner, som faktisk var med på å lansere F18-klassen i Norge, Hans Ulrik Grünert og Eirik Gravdal. De vant da også det første NM-et i 2010. Tim Sanberg selv og makkeren hans, Pål Kirkebø, har også vært med fra starten av. Kirkebø ble norgesmester i 2011 sammen med Ole-Petter Pollen.

Foruten de åtte norske lagene, stiller det fire svenske, tre danske, to tyske, et fins og et estisk lag i Åsgårdstrand.

Les mer om mesterskapet.