I dag starter det

52 Superseries samler 14 TP52. Ni av båtene er nybygde.

Publisert Sist oppdatert

TP52-klassen er tilbake. Men nye regler blir båtene enda raskere. De har mer duk og høyere stabilitet.

Meget tett

I dag starter første race i Valecia, Spania. Serien består av fem regattaer og avsluttes i Cascais, Portugal i september. Det er første gang alle disse båtene samles, men fire av dem deltok i en regatta på Palma, Mallorca i begynnelsen av måneden. Da ble det svært jevnt. «Azzura» vant med to poeng over «Quantum Racing» som havnet med samme poeng som «Interlogde». «Interlogde» seilte med Dean Baker om bord. Engelske «Alegre» startet bra, men avsluttet med sisteplasser.

Svært like

De nye båtene er enten tegnet av Botin, eller av Judel/Vrolik. De fem fra Botins tegnebord har alle lik skrogform. Alle de fire båtene som seilet på Palma er designet av Botin, men «Interlogde» er fra 2012.

I morgen er det første gang de nye båtene fra Judel/Vrolik møter Botins båter.

Hvem vinner

«Quantum Racing» vant 52 Superseries i fjor. I år har de ny båt som bør være enda raskere. «Azzura» slo dem i Palma, og hadde en økende formkurve. «Ran» rundet kryssmerket først i gårdagens treningsregatta. Det blir spennende å se forskjellene mellom nye og gamle båter. De gamle båtene er bygget om til de nye reglene.

Du kan følge regattaen direkte her

Film fra Quantum under racet i Palma. Hør lyden i skroget, og sjekk hvordan mannskapet beveger seg bakover. Til slutt sitter rormannen fremst.